ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: Ισχυρή έκρηξη σε σιιτικό τέμενος στην Καμπούλ - Τουλάχιστον έξι νεκροί

Αφγανιστάν: Ισχυρή έκρηξη σε σιιτικό τέμενος στην Καμπούλ - Τουλάχιστον έξι νεκροί

Δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση μέχρι στιγμής, αλλά συνοικίες της σιιτικής μειονότητας έχουν στοχοθετηθεί επανειλημμένα στο παρελθόν από τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε μέσα σε ένα γεμάτο κόσμο σιιτικό τέμενος στην Καμπούλ το βράδυ της Πέμπτης, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών, κάνοντας λόγο περί μιας «τρομοκρατικής» ενέργειας.

Η ενέργεια αυτή προστίθεται σε μια σειρά αιματηρών επιθέσεων στο Αφγανιστάν κατά τη διάρκεια του μήνα του ραμαζανιού, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Τρομοκρατική ενέργεια εναντίον του τεμένους Αλ Ζάρα στο δυτικό τμήμα της Καμπούλ. Ειδικές δυνάμεις στάλθηκαν στην περιοχή», έγραψε στο Twitter ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Νατζίμπ Ντανίς.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Ο δράστης πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί μέσα στην κουζίνα του τεμένους, όταν αστυνομικοί του απαγόρευσαν την πρόσβαση στην κύρια αίθουσα του ναού, όπου βρίσκονταν συγκεντρωμένοι πολλοί πιστοί, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι άκουσαν πυροβολισμούς μέσα σε αυτό το τμήμα του τζαμιού.

Το αφγανικό τηλεοπτικό δίκτυο Tolo μετέδωσε ότι υπάρχουν τουλάχιστον έξι νεκροί και δέκα τραυματίες.

Σχετικές ειδήσεις