ΚΟΣΜΟΣ

Η Ευρώπη σε πανικό: Ο τρόμος επέστρεψε σε Παρίσι και Λονδίνο (pics+vids)

Η Ευρώπη σε πανικό: Ο τρόμος επέστρεψε σε Παρίσι και Λονδίνο (pics+vids)

Παρίσι, Βρυξέλλες, Νίκαια, Στοκχόλμη, Βερολίνο, Μάντσεστερ, Λονδίνο, ξανά Παρίσι και ξανά Λονδίνο - Οι ευρωπαϊκές πόλεις μπήκαν στο στόχαστρο των τρομοκρατών και τίποτα πια δεν είναι ίδιο στην Γηραιά Ήπειρο

Ο φόβος και η ανασφάλεια έχουν εγκατασταθεί στις ψυχές και το μυαλό των πολιτών – Καθημερινότητα πλέον οι τρομοκρατικές επιθέσεις

Όσο και αν ορισμένοι προσπαθούν να πείσουν πως τα τρομοκρατικά χτυπήματα αποτελούν εξαίρεση στον κανόνα της ηρεμίας και της ασφάλειας στην Ευρώπη, είναι γεγονός πως η Ευρώπη έχει μπει σε μία νέα εποχή όπου ο τρόμος βασιλεύει σε κάθε χώρα, σε κάθε πόλη, σε κάθε συνοικία.

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις, κυρίως από φανατικούς ισλαμιστές αποτελούν πλέον εξαιρετικά συχνό φαινόμενο στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και παρά τις προσπάθειες των υπηρεσιών ασφαλείας να εξαλείψουν το φαινόμενο, ο φόβος και η ανασφάλεια έχουν εγκατασταθεί στις ψυχές και το μυαλό των πολιτών.

Το μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων το 2016 και το πρώτο εξάμηνο του 2017 αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα που αποδεικνύουν ότι η τρομοκρατία έχει ριζώσει στη Γηραιά Ήπειρο, είναι κομμάτι της ζωής μας και όχι η εξαίρεση στον κανόνα.

Οι βομβιστικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες, το μακελειό στο Παρίσι, η δολοφονική πορεία φορτηγών στη Νίκαια και την Στοκχόλμη, η φρίκη του Μάντσεστερ, ο τρόμος στο Μόναχο και το Βερολίνο και οι τραγωδίες στο Λονδίνο είναι μερικά γεγονότα που επιβεβαιώνουν πως η Ευρώπη είναι ανοχύρωτη απέναντι στους τρομοκράτες.

Το Λονδίνο και το Παρίσι έχουν χτυπηθεί περισσότερο από κάθε άλλη πόλη, με τους πολίτες να μη νιώθουν ασφαλείας ούτε στα ίδια τους τα σπίτια.

Λονδίνο: Ο τρόμος επέστρεψε - Φορτηγό παρέσυρε πεζούς κοντά σε τζαμί

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και δέκα τραυματίστηκαν αφού ένα όχημα έπεσε σκοπίμως, πάνω σε πεζούς τη νύχτα της Κυριακής 18 Ιουνίου προς Δευτέρα στο βορειοανατολικό Λονδίνο κοντά σε ένα τέμενος.

Το νοικιασμένο μικρό φορτηγό έπεσε πάνω σε μια ομάδα πεζών που έφευγαν από το τέμενος του Φίνσμπουρι Παρκ μετά το τέλος της προσευχής, λίγο μετά τα μεσάνυκτα. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα τεμένη της Βρετανίας, ενώ η επίθεση σημειώνεται στη διάρκεια του ιερού μήνα του Ραμαζανιού.

LONDINO1

Ο 47χρονος οδηγός του φορτηγού ακινητοποιήθηκε από τους περαστικούς και συνελήφθη. Πρόκειται για τον Darren Osborne, πατέρα τεσσάρων παιδιών από το Κάρντιφ της Ουαλίας. Σύμφωνα διεθνή μέσα ενημέρωση, ο Osborne νοίκιασε ένα βαν από τη Νότια Ουαλία πριν οδηγήσει μέχρι το Λονδίνο και επιτεθεί έξω από το τζαμί.

(Ο δράστης της επίθεσης)

drastis1

Δείτε εδώ μετά την επίθεση κοντά στο τζαμί, ο δράστης στέλνει φιλιά στην κάμερα

Στέλεχος της αντιτρομοκρατικής επεσήμανε ότι ακόμη δεν είναι γνωστό το κίνητρο του δράστη της επίθεσης, όμως το συμβάν έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας τρομοκρατικής επίθεσης, ενώ τόνισε ότι όλα τα θύματα είναι μουσουλμάνοι.

Προς το παρόν δεν έχουν εντοπιστεί συνεργοί.

Παρίσι: Οι Αρχές απέτρεψαν νέο αιματοκύλισμα

Ένας άδρας έπεσε με το όχημά του πάνω σε βανάκι της αστυνομίας στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, το απόγευμα της Δευτέρας (19/06), χωρίς να τραυματίσει κάποιον. Η αστυνομία μετά την επίθεση, έβγαλε αναίσθητο το δράστη από το όχημα.

Μάλιστα μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκαν γκαζάκια, περίστροφα και τουφέκια εφόδου Καλάσνικοφ.

parisii

Δείτε εδώ το βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που οι Αρχές ακινητοποιούν το δράστη

Ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ έκανε λόγο για μια «απόπειρα επίθεσης». Σύμφωνα με τον ίδιο, ο οδηγός έχασε τη ζωή του.

Ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ακόμη σε μια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ότι βρέθηκαν «εκρηκτικά» εντός του οχήματος, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δείτε συγκλονιστικό βίντεο, οι Αρχές βγάζουν από το όχημα το δράστη!

«Για μια ακόμη φορά οι δυνάμεις ασφαλείας της Γαλλίας βρέθηκαν στο στόχαστρο», υπογράμμισε ο Κολόμπ.

Αυτή η επίθεση «δείχνει μία ακόμη φορά ότι το επίπεδο της απειλής στη Γαλλία είναι εξαιρετικά αυξημένο» συμπλήρωσε ο Κολόμπ κι ενώ η Γαλλία παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τις επιθέσεις του Νοεμβρίου του 2015.

«Για εκείνες κι εκείνους που διερωτώνται για την αναγκαιότητα να εφαρμόζουμε τέτοιου είδους νόμους, το βλέπουμε σήμερα ότι η κατάσταση στη Γαλλία το επιβάλλει, ότι εάν θέλουμε να εγγυηθούμε με αποτελεσματικότητα την ασφάλεια των πολιτών μας, πρέπει να λαμβάνουμε συγκεκριμένο αριθμό μέτρων» επιβεβαίωσε ο υπουργός, που αναμένεται να παρουσιάσει την Τετάρτη ένα νέο αντιτρομοκρατικό νομοσχέδιο.

parisii1

Ο δράστης της επίθεσης που απετράπη σήμερα βρισκόταν στο στόχαστρο των Αρχών από το 2015 κι είχε φάκελο για συμμετοχή στο «ριζοσπαστικό ισλαμιστικό κίνημα», μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο συγκλίνουσες πηγές.

Η οικογένεια του 31χρονου άνδρα, ήταν επίσης γνωστή για συμμετοχή στο «σαλαφιστικό» κίνημα, ανέφερε μια πηγή με γνώση της υπόθεσης.

Σχετικές ειδήσεις