ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στο Πακιστάν: Δεκάδες άνθρωποι απανθρακώθηκαν σε πυρκαγιά από ανατροπή βυτιοφόρου (Vids)

Τραγωδία στο Πακιστάν: Δεκάδες άνθρωποι απανθρακώθηκαν σε πυρκαγιά από ανατροπή βυτιοφόρου (Vids)

Τουλάχιστον 146 άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί και περισσότεροι από 100 τραυματίσθηκαν στην πόλη Bahawalpur του Πακιστάν όταν ένα βυτιοφόρο που μετέφερε πετρέλαιο ανατράπηκε καθώς κινούταν κοντά σε λεωφόρο με αυξημένη κίνηση, «άνοιξε» στα δύο χύνοντας στην άσφαλτο το εύφλεκτο φορτίο του οχήματος.

Μετά την ανατροπή του βυτιοφόρου στην περιοχή Pul Paka κοντά στην εθνική οδό, δεκάδες κάτοικοι στην περιοχή έσπευσαν στο σημείο προσπαθώντας να συλλέξουν καύσιμα. Σύμφωνα με τις αρχικές αναφορές των τοπικών αρχών η πυρκαγιά προκλήθηκε πιθανότατα από τσιγάρο, δημιουργώντας μια κόλαση φωτιάς που απανθράκωσε δεκάδες ανθρώπους.

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟ ΒΙΝΤΕΟ

Οι περισσότεροι από τους τραυματίες έχουν υποστεί βαριά εγκαύματα και έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία σε κρίσιμη κατάσταση.

(ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)

«Άνθρωποι της περιοχής και περαστικοί είχαν αρχίσει να μαζεύουν το χυμένο πετρέλαιο, όταν το βυτιοφόρο εξερράγη, καίγοντας όλους όσοι βρίσκονταν στο σημείο και γύρω απ' αυτό», δήλωσε στο Ρόιτερς ο εκπρόσωπος της επαρχιακής κυβέρνησης Μαλίκ Μουχάμαντ Άχμεντ Χαν.

pakistan fire oil tanker 03

Εγκαυματίες, μερικοί από τους οποίους σε κρίσιμη κατάσταση, μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο σε νοσοκομεία στο Μπαχαβαλπούρ και σε γειτονικές πόλεις.

«Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, κάποιος προσπάθησε να ανάψει ένα τσιγάρο και τα χυμένα καύσιμα έπιασαν φωτιά, με αποτέλεσμα να εκραγεί το βυτιοφόρο», δήλωσε ο Τζαμ Σατζάντ Χουσάιν, εκπρόσωπος των υπηρεσιών διάσωσης.

pakistan fire oil tanker 02

Οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη επί δύο ώρες για να κατασβέσουν τη φωτιά.

Από το γραφείο του πρωθυπουργού ανακοινώθηκε πως δόθηκαν οδηγίες στην επαρχιακή κυβέρνηση του Πουντζάμπ να παράσχει πλήρη ιατρική βοήθεια.

«Ο πρωθυπουργός Μουχάμαντ Ναουάζ Σαρίφ εξέφρασε τη βαθιά θλίψη του για τις βαριές απώλειες ζωών στο δυστύχημα με την πυρκαγιά στο βυτιοφόρο στο Άσμαντ Πουρ Σάρκια της Μπαχαβαλπούρ», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

pakistan fire oil tanker
70df173b23fea6b9e69f238065d1d27027d98959

(Με πληροφορίες από RT, ABC News, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)

Σχετικές ειδήσεις