ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ απειλούν: Αν χρειαστεί θα επέμβουμε ακόμα και με στρατό στη Βόρεια Κορέα (vid)

Οι ΗΠΑ απειλούν: Αν χρειαστεί θα επέμβουμε ακόμα και με στρατό στη Βόρεια Κορέα (vid)

«Θα επέμβουμε με όλα τα μέσα ακόμα και με στρατιωτικές δυνάμεις»

Η Αμερικανίδα πρεσβεύτρια Νίκι Χέιλι δήλωσε σήμερα ότι οι ενέργειες της Βόρειας Κορέας «εξαλείφουν ταχέως την πιθανότητα εξεύρεσης μιας διπλωματικής λύσης» και ότι οι ΗΠΑ είναι προετοιμασμένες να υπερασπιστούν την χώρα τους και τους συμμάχους της.

«Μία από τις δυνατότητές μας βρίσκεται στις στρατιωτικές μας δυνάμεις. Θα τις χρησιμοποιήσουμε αν αναγκαστούμε, αλλά προτιμούμε να μην χρειαστεί να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση», τόνισε η Χέιλι στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, που συνεκλήθη με θέμα την τελευταία εκτόξευση βαλλιστικού διηπειρωτικού πυραύλου από την Πιονγκγιάνγκ.

Η αμερικανίδα πρεσβεύτρια δήλωσε ότι θα προτείνει μέσα «στις επόμενες μέρες» την επιβολή νέων κυρώσεων των ΗΕ ενάντια στην Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Παράλληλα προειδοποίησε ότι η Ουάσινγκτον είναι προετοιμασμένη να διακόψει κάθε εμπορική σχέση με χώρες που διατηρούν εµπορικές συναλλαγές τους µε τη Βόρεια Κορέα σε παράβαση των ψηφισμάτων του ΣΑ.

Δείτε το βίντεο!

ΟΗΕ: Η στρατιωτική δράση ενάντια στην Βόρεια Κορέα θα πρέπει να αποκλειστεί

Ο αναπληρωτής πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ Βλαντίμιρ Σαφρόνκοφ δήλωσε σήμερα ότι η στρατιωτική δράση ενάντια στην Βόρεια Κορέα θα πρέπει να αποκλειστεί και κάλεσε να σταματήσει η ανάπτυξη του αμερικανικού συστήματος πυραυλικής άμυνας στην Νότια Κορέα.

«Η πιθανότητα λήψης στρατιωτικών μέτρων για την επίλυση των προβλημάτων στην κορεατική χερσόνηση θα πρέπει να αποκλειστεί», δήλωσε ο Σαφρόνκοφ.

«Εκφράζουμε την στήριξή μας στην ιδέα η Βόρεια και η Νότια Κορέα να εμπλακούν σε ένα διάλογο και σε διαβουλεύσεις», συμπλήρωσε.

Παράλληλα σημείωσε ότι οι προσπάθειες οικονομικού πνιγμού της Βόρειας Κορέας είναι «απαράδεκτες» και πως η επιβολή κυρώσεων δεν θα λύσουν το θέμα.

«Απαράδεκτη» η πυραυλική δοκιμή από την Πιονγκιάνγκ

Η τελευταία εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από την Βόρεια Κορέα αποτελεί μια «κατάφορη παραβίαση» των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών δήλωσε ο πρεσβευτής της Κίνας στον ΟΗΕ Λιου Τζιεγί, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη» την ενέργεια της Πιονγιάνγκ.

«Καλούμε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, να αποφύγουν προκλητικές ενέργειες και την επιθετική ρητορική και να επιδείξουν την βούληση για έναν άνευ όρων διάλογο και μια ενεργητική συνεργασία για την αποκλιμάκωση της έντασης», τόνισε ο Λιου στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

Κάλεσε επίσης να σταματήσει η ανάπτυξη ενός αμερικανικού συστήματος πυραυλικής άμυνας στην Νότια Κορέα.

Σχετικές ειδήσεις