ΚΟΣΜΟΣ

Viral: Σκύλος βουτά στα νερά του Λονγκ Άιλαντ και σώζει ελαφάκι που πνιγόταν - Δείτε το βίντεο

Viral: Σκύλος βουτά στα νερά του Λονγκ Άιλαντ και σώζει ελαφάκι που πνιγόταν - Δείτε το βίντεο

Ένας σκύλος ράτσας golden retriever βούτηξε στα νερά του Λονγκ 'Αιλαντ, στη Νέα Υόρκη κολύμπησε και επέστρεψε με ένα μικρό ελάφι στο στόμα του, ανέφερε ο ιδιοκτήτης του.

Ο Μαρκ Φρίλι δήλωσε στο NBC ότι είχε βγει για τον πρωινό περίπατο με τον σκύλο του, τον Στορμ κατά μήκος της παραλίας, στο PJ Harbor την περασμένη Κυριακή. Ξαφνικά ο σκύλος πήδηξε στο νερό και άρχισε να κολυμπάει.

Ο σκύλος, άρπαξε με το στόμα του το ελαφάκι και το έσυρε ως την ακτή, προσπαθώντας στη συνέχεια να το επαναφέρει στη ζωή.

Το εντυπωσιακό βίντεο με τη διάσωση του μικρού ελαφιού που γύρισε ο Μαρκ Φρίλι κάνει τον γύρο του διαδικτύου, έχει ήδη 5,2 εκ. views στο Facebook, ο Στορμ έχει ανακηρυχθεί ήρωας και προσκλήθηκε σε όλες τις πρωινές εκπομπές των αμερικανικών τηλεοπτικών δικτύων.

Ο Φρίλεϊ, δικηγόρος, ο οποίος φροντίζει σκύλους διάσωσης και βοηθά αφιλοκερδώς μία τοπική οργάνωση προστασίας των ζώων, δήλωσε ότι ο Στορμ «άρπαξε το ελάφι από το λαιμό - ακριβώς όπως ένας ναυαγοσώστης θα έβαζε το χέρι του γύρω από το λαιμό ενός ατόμου - και το έσυρε».


Στο βίντεο φαίνεται ότι όταν βγαίνει έξω από το νερό ο Στορμ σκουντά απαλά την κοιλιά του ελαφιού. Δεν ανταποκρίνεται σχεδόν καθόλου. Το σκουντά ξανά. Τίποτα. Πατά στις μικροσκοπικές οπλές του. Το βίντεο τελειώνει.

Οι σκύλοι ράτσας golden retriever διακρίνονται για την κοινωνικότητα και τη θέληση για μάθηση και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως κυνηγόσκυλα, οδηγοί και στην αναζήτηση αγνοουμένων σε συντρίμμια

«Είναι ο πιο ευγενικός σκύλος που έχετε ποτέ συναντήσει» ανέφερε ο Φρίλεϊ για τον Στορμ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Σχετικές ειδήσεις