ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Η Γερουσία ενέκρινε την έναρξη της συζήτησης για την κατάργηση του Obamacare

ΗΠΑ: Η Γερουσία ενέκρινε την έναρξη της συζήτησης για την κατάργηση του Obamacare

Η Γερουσία των ΗΠΑ ενέκρινε, έστω και με οριακή πλειοψηφία, την έναρξη της συζήτησης για το Obamacare, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την αναθεώρηση ή ακόμα και την κατάργηση του, που αποτελεί εδώ και επτά χρόνια μία δέσμευση των Ρεπουμπλικανών.

Το νομοθετικό σώμα εμφανίστηκε διχασμένο, με το σκορ να διαμορφώνεται σε 51-50 εξαιτίας της (διπλής) ψήφου του αντιπροέδρου των ΗΠΑ και προεδρεύοντος της συνεδρίασης Μάικ Πένς.

Καταλυτική ήταν η παρουσία στην ψηφοφορία του Τζον Μακ Κέιν, ο οποίος μετέβη στην Ουάσιγκτον για να ψηφίσει παρότι πριν από μερικές ημέρες διαγνώστηκε με καρκίνο στον εγκέφαλο και έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από τους συναδέλφους του.

Με την έστω και οριακή ψήφο της Γερουσίας, ανοίγει επίσημα η συζήτηση για ένα νέο νομοσχέδιο των Ρεπουμπλικάνων, που θα αφορά το σύστημα Υγείας.

Σε δηλώσεις του, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σημείωσε ότι «θα ήθελα να ευχαριστήσω κάποιους από τους ρεπουμπλικανούς γερουσιαστές που ήταν φανταστικοί και πέτυχαν αυτό το αποτέλεσμα και ιδίως τον γερουσιαστή Τζον Μακ Κέιν που έκανε όλο αυτό το ταξίδι. Νομίζω ότι θα έχετε μια πολύ καλή φροντίδα υγείας. Αυτή είναι η αρχή του τέλους γι’ αυτήν την καταστροφή που έγινε γνωστή ως Obamacare».

Σχετικές ειδήσεις