ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στη Γαλλία: Απομακρύνονται 10.000 άνθρωποι λόγω των πυρκαγιών (photos & vid)

Συναγερμός στη Γαλλία: Απομακρύνονται 10.000 άνθρωποι λόγω των πυρκαγιών (photos & vid)

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Γαλλία, εξαιτίας των πυρκαγιών που μαίνονται τις τελευταίες ώρες. Πριν από λίγο οι αρχές ζήτησαν από 10.000 κατοίκους να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους.

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στη νοτιοανατολική Γαλλία, οι δασικές πυρκαγιές εξαπλώνονται, με την τουριστική περιφέρεια της Βαρ, αλλά και περιοχές της Κορσικής να εκκενώνονται.

Το βράδυ της Τρίτης 25 Ιουλίου μία νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην ζώνη των μεσογειακών παραλίων, κοντά στην κωμόπολη Μπορμ-λε-Μιμοζά, όπου χιλιάδες στρέμματα έγιναν στάχτη.

Τουλάχιστον 4.000 στρέμματα κάηκαν, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, ενώ οι αρχές της περιφέρειας αναφέρουν ότι έχουν καεί 8.000 στρέμματα γης.

Η πυροσβεστική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι οι περιοχές εκκενώθηκαν σταδιακά ακολουθώντας την εξάπλωση της φωτιάς. «Είναι μία κατοικημένη περιοχή που διπλασιάζει ή και τριπλασιάζει τον πληθυσμό της το καλοκαίρι» λόγω της παρουσίας τουριστών και παραθεριστών.

Η περιφέρεια της Βαρ είναι αυτή που επλήγη περισσότερο εδώ και δύο ημέρες. Ομως, δύο ακόμη μεγάλες πυρκαγιές έχουν εκδηλωθεί στην νοτιοανατολική Γαλλία, στο Λα Κρουά-Βαλμέρ, κοντά στο Σεν Τροπέ και ανατολικότερα την περιοχή της Αρτίγκ.

Σύμφωνα με τον απολογισμό που έγινε από το υπουργείο Εσωτερικών, 19 πυροσβεστικά αεροσκάφη συμμετέχουν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης και 4.000 πυροσβέστες και μέλη της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας.

Η Γαλλία ζήτησε χθες δύο αεροσκάφη τύπου Canadair στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής βοήθειας και το βράδυ ένα πρώτο αεροσκάφος που διέθεσε η Ιταλία έφθασε στην Κορσική προερχόμενο από την Γένοβα.

Σχετικές ειδήσεις