ΚΟΣΜΟΣ

Ανατριχιαστικό βίντεο: Παραλίγο τραγωδία με ελικόπτερο που στροβιλίστηκε στις Άλπεις (vid)

Ανατριχιαστικό βίντεο: Παραλίγο τραγωδία με ελικόπτερο που στροβιλίστηκε στις Άλπεις (vid)

Ένα ανατριχιαστικό βίντεο που δείχνει ελικόπτερο διάσωσης να στροβιλίζεται στο τμήμα των αυστριακών Άλπεων, κινδυνεύοντας να πέσει στο γκρεμό και να συμπαρασύρει στον θάνατο τέσσερις ανθρώπους, βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Στο βίντεο που δημοσιεύει το RT, φαίνεται το ελικόπτερο να πλησιάζει έναν διασώστη που βρίσκεται στην κορυφή του Γκρόσκγλόκνερ, του υψηλότερου βουνού της Αυστρίας.

Όταν φτάνει σε «απόσταση αναπνοής» από τον άνδρα, το ελικόπτερο αρχίζει να στροβιλίζεται και ο διασώστης προσπαθεί να σωθεί από τους έλικες, που απειλούσαν να τον τεμαχίσουν.

Το περιστατικό συνέβη το πρωί της Τρίτης, όταν το τριμελές πλήρωμα του ελικοπτέρου κλήθηκε να μεταβεί στο βουνό, σε ένα σημείο που φτάνει τα 3.400 μέτρα ύψος, μετά από αναφορές ότι ένας ορειβάτης υπέστη καρδιακό επεισόδιο.

Το ελικόπτερο πλησίασε με χαμηλή ταχύτητα και προσεκτικά το σημείο, ωστόσο λόγω της ανεμοθύελλας ο χειριστής έχασε προσωρινά τον έλεγχο, με αποτέλεσμα να αρχίσει να στροβιλίζεται.

Μετά από υπερπροσπάθειες του πιλότου τελικά αποφεύχθηκε η τραγωδία, καθώς αποφεύχθηκε η πτώση του ελικοπτέρου από τον γκρεμό. Τόσο το τριμελές πλήρωμα, όσο και ο ασθενής που μεταφερόταν με το ελικόπτερο, γλίτωσαν σώοι και αβλαβείς.

Σχετικές ειδήσεις