ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος με εθελοντές πυροσβέστες – Δείτε τι έκαναν για να παίρνουν επιδόματα

Σάλος με εθελοντές πυροσβέστες – Δείτε τι έκαναν για να παίρνουν επιδόματα

Σάλος έχει προκληθεί στην Ιταλία από την αποκάλυψη της δράσης σπείρας εθελοντών πυροσβεστών, που έβαζε φωτιές για να λαμβάνει επιδόματα.

Σύμφωνα με την «La Repubblica», που έκανε τη σχετική αποκάλυψη η αστυνομία της πόλης Ραγκούζα στη Σικελία εξάρθρωσε ένα δίκτυο 15 εθελοντών πυροσβεστών, τα μέλη του οποίου έβαζαν συστηματικά φωτιές και κατόπιν τηλεφωνούσαν στην έκτακτη γραμμή για βοήθεια, προκειμένου να καρπώνονται τα 10 ευρώ/ώρα που προβλέπονται για τη συμμετοχή τους στην κατάσβεση.

Οι αστυνομικοί στο Ντιστακαμένο ντι Σάντα Κρότσε Καμερίνα συνέλαβαν τον αρχηγό της σπείρας, την ώρα που μαζί με άλλους συνεργούς του μετέβαιναν σε κάποιο δασικό σημείο για να προκαλέσουν μία πυρκαγιά, για την οποία άλλα μέλη της σπείρας ενημέρωναν τις αρχές, ώστε οι συνεργοί τους να σπεύδουν επί τόπου με τις βοηθητικές υδροφόρες και οχήματα και να εισπράττουν την αποζημίωση για τη συνδρομή τους στις κατασβεστικές επιχειρήσεις.

Και οι 15 κατηγορούμενοι προέρχονται από την επαρχία της Ραγκούζας και έχει διαταχθεί έρευνα εναντίον τους για εξαπάτηση του ιταλικού κράτους και κάποιοι εξ αυτών για δόλιο εμπρησμό.

Η υπόθεση διαλευκάνθηκε μετά από καταγγελία που έκανε στην αστυνομία η τοπική πυροσβεστική διοίκηση της Ραγκούζα, έπειτα από τις υποψίες που κίνησε η πρόκληση τόσου μεγάλου αριθμού εστιών πυρκαγιάς στη συγκεκριμένη περιοχή και η μεγαλύτερη συμμετοχή μίας συγκεκριμένης ομάδας εθελοντών στις επιχειρήσεις σε σύγκριση με άλλες.

Σχετικές ειδήσεις