ΚΟΣΜΟΣ

Νέες απειλές της Βόρειας Κορέας μετά τις κυρώσεις: Δεν είστε ασφαλείς

Νέες απειλές της Βόρειας Κορέας μετά τις κυρώσεις: Δεν είστε ασφαλείς

Την οργή της Βόρειας Κορέας προκάλεσαν οι νέες κυρώσεις που επέβαλε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, το Σάββατο (5/8), με την Πιονγκγιάνγκ να εκτοξεύει νέες απειλές.

Σε ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της KCNA, το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν προειδοποιεί ότι θα προχωρήσει «στις σωστές ενέργειες» και επανέλαβε ότι δεν θα θέσει ποτέ το πυρηνικό της πρόγραμμα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για όσο διαρκεί η επιθετική πολιτική των ΗΠΑ εναντίον της Βόρειας Κορέας.

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερο λάθος από το να πιστεύουν οι ΗΠΑ ότι το έδαφός τους είναι ασφαλές από την άλλη πλευρά του ωκεανού» ανέφερε χαρακτηριστικά το KCNA, χωρίς να διευκρινίζει σε ποιες ενέργειες θα προβεί το καθεστώς.

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συνομίλησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας Μουν Τζέι-ιν και συμφώνησαν να συνεργαστούν και να κλιμακώσουν στον μέγιστο βαθμό την άσκηση πιέσεων κατά της Βόρειας Κορέας, δίνοντας έμφαση στην εφαρμογή των νέων κυρώσεων του ΟΗΕ.

Το σχέδιο των κυρώσεων που ψήφισε το Συμβούλιο Ασφαλείας καταρτίστηκε από τις ΗΠΑ και θέτει απαγορεύσεις στις εξαγωγές άνθρακα, σιδήρου, σιδηρομεταλλευμάτων, μολύβδου, μεταλλευμάτων μολύβδου και θαλασσίων ειδών διατροφής, μετά τις δύο δοκιμαστικές πυραυλικές εκτοξεύσεις διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων (ICBM) που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα μέσα στον Ιούλιο.

Παράλληλα, η ίδια απόφαση απαγορεύει την αύξηση του αριθμού των Βορειοκορεατών που δουλεύουν στο εξωτερικό από τις χώρες που τους απασχολούν. Επίσης, απαγορεύεται η συγκρότηση νέων εταιρικών κοινοπραξιών με την συμμετοχή της Βόρειας Κορέας, όπως επίσης και η ροή χρηματοδοτήσεων προς τις εταιρικές κοινοπραξίες που ήδη λειτουργούν.

Σχετικές ειδήσεις