ΚΟΣΜΟΣ

Αντιμέτωπη με εκτέλεση 16χρονη Γερμανίδα μαθήτρια που εντάχθηκε στο ISIS (photos & vid)

Αντιμέτωπη με εκτέλεση 16χρονη Γερμανίδα μαθήτρια που εντάχθηκε στο ISIS (photos & vid)

Αυτή είναι η στιγμή που μία Γερμανίδα μαθήτρια, που έφυγε από τη χώρα της για να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος, συλλαμβάνεται στη Μουσούλη.

Η 16χρονη Linda Wenzel βιντεοσκοπείται από ένα Ιρακινό στρατιώτη, που την βρήκε να κρύβεται τραυματισμένη στο χέρι, βρώμικη και εξαθλιωμένη.

Στο βίντεο, η έφηβη φαίνεται να σφαδάζει στους πόνους και να φωνάζει, ενώ οι στρατιώτες που την περιβάλουν πανηγυρίζουν για τη σύλληψή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η Daily Mail, η 16χρονη κρατείται αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για τρομοκρατία και ενδέχεται να της επιβληθεί η θανατική ποινή, ως μέλος του ISIS.

Η Wenzel εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος στην ηλικία των 15 ετών, όταν ακόμη ζούσε στη Γερμανία και πέρυσι το έσκασε από το σπίτι της για να εκπαιδευτεί από τους φανατικούς ισλαμιστές.

Μετέβη στην Κωνσταντινούπολη, μετά μπήκε λαθραία στο Ιράκ όπου παντρεύτηκε έναν τσετσένο μαχητή που σκοτώθηκε και τελικά κατέληξε στη Μουσούλη, όπου εκτιμάται ότι 25.000 υποστηρικτές του ISIS έχουν πεθάνει στις μάχες στη Μουσούλη.

Η Γερμανία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις ιρακινές αρχές ώστε η Wenzel, που στο τέλος του μήνα θα γίνει 17 ετών, να εκδοθεί στη Γερμανία προκειμένου να δικαστεί ως μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης.

Σχετικές ειδήσεις