ΚΟΣΜΟΣ

Game of Thrones: Χάκερς ζητούν λύτρα για να μην διαρρεύσουν νέα επεισόδια

Game of Thrones: Χάκερς ζητούν λύτρα για να μην διαρρεύσουν νέα επεισόδια

Μία εβδομάδα μετά την υποκλοπή 1,4 τεραμπάιτ δεδομένων από την ΗΒΟ και την δημοσίευση του ακυκλοφόρητου 4ου επεισοδίου από τον 7ο κύκλο του Game of Thrones, χάκερς «ξαναχτυπούν».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, χάκερς που χρησιμοποιούν την κωδική ονομασία «Mr Smith» προχώρησαν στη δημοσίευση κι άλλου υλικού απ’ αυτό που έκλεψαν την περασμένη εβδομάδα και ζητούν λύτρα εκατομμυρίων δολαρίων από την εταιρεία παραγωγής ΗΒΟ, προκειμένου να μην προβούν και σε νέες διαρροές.

Τα δεδομένα που δημοσιεύτηκαν την Δευτέρα, περιλαμβάνουν έναν περίεργο βίντεο, σύνοψη των όσων θα συμβούν στα επόμενα επεισόδια της δημοφιλούς σειράς «Game of Thrones» και email από τον λογαριασμό του Leslie Cohen, αντιπροέδρου της HBO. Επίσης, έχουν στα χέρια τους εσωτερικά έγγραφα και επιστολές πρόσληψης κορυφαίων στελεχών.

«Διεισδύσαμε με επιτυχία στο δίκτυό σας. Η ΗΒΟ ήταν ένας από τους δυσκολότερους στόχους μας, αλλά τα καταφέραμε (μας πήρε έξι μήνες)», έγραψαν οι χάκερς στο μήνυμά τους.

Απαιτούν, δε, από την εταιρεία παραγωγής να τους πληρώσει μισθούς έξι μηνών σε bitcoin, που υπονοούν ότι φτάνουν τα 6 εκατομμύρια δολάρια.

Σχετικές ειδήσεις