ΚΟΣΜΟΣ

Σοκ: Έκρυβε σε βαλίτσα τα κομμένα χέρια του ζωντανού αδελφού του

Σοκ: Έκρυβε σε βαλίτσα τα κομμένα χέρια του ζωντανού αδελφού του

Ένας Κινέζος συνελήφθη σε σταθμό λεωφορείων στην πόλη Duyun, καθώς αποκαλύφθηκε ότι στη βαλίτσα που μετέφερε, είχε κρύψει τα ακρωτηριασμένα χέρια του αδελφού του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Chongqing Morning Post», ο 50χρονος Zheng αρχικά συνελήφθη ως ύποπτος για δολοφονία. Ο ίδιος, όμως, εξήγησε στις αρχές ότι τα άκρα ανήκαν στον αδελφό του, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά από ηλεκτροπληξία, με αποτέλεσμα τον ακρωτηριασμό των χεριών του.

Σύμφωνα με την κινεζική παράδοση, όλα τα τμήματα του ανθρώπινου σώματος θα πρέπει να θάβονται μαζί, προκειμένου να διασφαλίζεται ότι θα μεταβεί ως «όλον» στην επόμενη ζωή. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι μετέφερε τα άκρα του αδελφού του, πίσω στο χωριό τους, προκειμένου να τα διαφυλάξει, έως ότου πεθάνει, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι αρχές αποφάσισαν να αφήσουν ελεύθερο τον άνδρα, αφού επιβεβαίωσαν την ιστορία του με το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο αδελφός του. Εκτιμάται πως είναι απίθανο να του απαγγελθούν κατηγορίες για εγκληματική ενέργεια, ενώ τα τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι πιθανόν να χρειαστεί να βρει άλλον τρόπο για να μεταφέρει τα άκρα του αδελφού του στον τόπο καταγωγής τους.

Σχετικές ειδήσεις