ΚΟΣΜΟΣ

Φονικός σεισμός στην Κίνα: Στους 19 οι νεκροί, φόβοι ότι μπορεί να φτάσουν τους 100 (pics)

Φονικός σεισμός στην Κίνα: Στους 19 οι νεκροί, φόβοι ότι μπορεί να φτάσουν τους 100 (pics)

Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων στην Κίνα από τον ισχυρό σεισμό, μεγέθους 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε στην τουριστική περιοχή Ζουζαϊγκού.

Σύμφωνα με το BBC, οι νεκροί έχουν φτάσει τους 19, ενώ οι τραυματίες είναι 247, ωστόσο εκτιμήσεις της Εθνικής Επιτροπής Αντιμετώπισης Καταστροφών της Κίνας –σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων- αναφέρουν ότι οι νεκροί ενδέχεται να φτάσουν τους 100 και 130.000 σπίτια να έχουν καταστραφεί.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν δεκάδες εγκλωβισμένοι άνθρωποι κάτω από συντρίμμια.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν κοντά σε μία ιδιαίτερα δημοφιλή τουριστική περιοχή και ανάμεσα στους νεκρούς υπάρχουν και τουρίστες, όπως αναφέρουν πηγές.

Φωτογραφίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας από μεγάλα πρακτορεία δείχνουν πολλά κτήρια να έχουν υποστεί ζημιές, ανάμεσά τους και ένα ξενοδοχείο.

china1

Σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία, δεκάδες άνθρωποι έχουν βγει στους δρόμους υπό τον φόβο να σημειωθεί κι άλλος σεισμός.

Εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού στην Κίνα, είπε ότι θα χρειαστεί χρόνος προκειμένου να υπάρξει συνολική και επαρκής εικόνα για την έκταση των ζημιών και τον αριθμό των θυμάτων. Οι τηλεπικοινωνίες και το ηλεκτρικό ρεύμα έχουν διακοπεί σε αρκετές περιοχές.

Η επαρχία Σινγχουά είχε πληγεί το 2008 από ισχυρό σεισμό, που κόστισε τη ζωή σε 70.000 ανθρώπους. Ένας ιδιοκτήτης εστιατορίου ανέφερε ότι η δόνηση των 7 Ρίχτερ ήταν πιο ισχυρή απ’ αυτήν του 2008.

Δείτε τις φωτογραφίες στη gallery του newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις