ΚΟΣΜΟΣ

Καταστροφολογικά σενάρια για το «τέλος του κόσμου» στις 23 Σεπτεμβρίου

Καταστροφολογικά σενάρια για το «τέλος του κόσμου» στις 23 Σεπτεμβρίου

«Ο κόσμος θα καταστραφεί τον Σεπτέμβριο». Αυτό υποστηρίζουν συνωμοσιολόγοι, οι οποίοι… προειδοποιούν ότι ο Αύγουστος ενδεχομένως να είναι ο τελευταίος μας μήνας στη Γη.

Σύμφωνα με το indy100, οι θιασώτες αυτής της θεωρίας εκτιμούν πως η καταστροφή του πλανήτη θα συντελεστεί όταν ο μυθικός πλανήτης με την ονομασία «Planet X» ή «Nibiru» θα συντριβεί στη Γη, επιφέροντας την ολική καταστροφή.

Συνδέουν, μάλιστα, τα σενάριά τους με την ολική έκλειψη ηλίου που θα γίνει στις 21 Αυγούστου και θα είναι ορατή στις ΗΠΑ και θα βυθίσει περιοχές του πλανήτη στο σκοτάδι.

Οι συνωμοσιολόγοι εμπλέκουν και την Βίβλο σε αυτή την αλλόκοτη θεωρία, προειδοποιώντας ότι σύντομα θα έρθει το τέλος...

Στην αμφιλεγόμενη αυτή πρόβλεψη κατέληξε μεταξύ άλλων και ο David Meade, ένας ερασιτέχνης αστρονόμος και αριθμολόγος, που μελετά τις ευθυγραμμίσεις των αστεριών συγκρίνοντάς τες με στίχους της Βίβλου. Σε δηλώσεις του στην «The Daily Star», αναφέρει ότι η ολική έκλειψη της 21ης Αυγούστου θα είναι ο μεγάλος προάγγελος όσων θα συμβούν στη συνέχεια. Ο Meade πιστεύει ότι ο «Αρμαγεδδών» θα ξεκινήσει στις 23 Σεπτεμβρίου και θα αποτελέσει ένα «σημάδι από τον παράδεισο».

Ο μύθος του «Planet X» ανακυκλώνεται από διάφορους συνωμοσιολόγους από το 1975.

Τον Δεκέμβριο, το indy100 ανέφερε ότι άνθρωποι που πιστεύουν τη συγκεκριμένη θεωρία εκτιμούσαν ότι εκείνο τον μήνα, η Γη θα καταστρεφόταν, κάτι, που φυσικά δεν έγινε ποτέ.

Η NASA, πάντως, διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για την ύπαρξη του πλανήτη «Nibiru» ή για επικείμενες αλλαγές στο ηλιακό μας σύστημα...