ΚΟΣΜΟΣ

Λονδίνο: Απεγκλωβίστηκαν οι επιβάτες του λεωφορείου που «εισέβαλε» σε κατάστημα (pics)

Λονδίνο: Απεγκλωβίστηκαν οι επιβάτες του λεωφορείου που «εισέβαλε» σε κατάστημα (pics)

«Συναγερμός» σήμανε το πρωί της Πέμπτης (10/8) στο κέντρο του Λονδίνου, όταν ένα κόκκινο διώροφο λεωφορείο «εισέβαλε» σε κατάστημα, σε κεντρικό δρόμο στα νότια της πρωτεύουσας.

Δύο γυναίκες επιβάτες που ήταν παγιδευμένες στον πάνω όροφο του οχήματος, απεγκλωβίστηκαν από τους πυροσβέστες, μετά από επιχείρηση που διήρκεσε αρκετή ώρα.

Σε φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στα social media φαίνεται το λεωφορείο να έχει ανέβει στο πεζοδρόμιο και να έχει χτυπήσει στην είσοδο του κέντρου «Poggen Pohl Kitchen Design».

Στο έδαφος έχουν πέσει σπασμένες τζαμαρίες και τραυματισμένοι επιβάτες που βρίσκονται στο πάνω μέρος του οχήματος, δέχονται τις πρώτες βοήθειες από διασώστες.

Ο οδηγός του λεωφορείου διακομίστηκε σε νοσοκομείο στο νότιο Λονδίνο, ενώ εννέα επιβάτες δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες στον τόπο του τροχαίου. Σύμφωνα με την αστυνομία, η ζωή των τραυματιών δεν κινδυνεύει.

Επιβάτης περιέγραψε πώς το λεωφορείο γέμισε αίματα αμέσως μετά τη σύγκρουση. «Άκουσα ένα σπάσιμο και είδα την οροφή του καταστήματος να διαπερνά το μπροστινό αριστερό τμήμα του λεωφορείου. Μία γυναίκα στην αριστερή πλευρά φώναζε για βοήθεια. Υπήρχε πολύ αίμα», είπε στο Associated Press.

Σύμφωνα με τη νοσοκόμα Amy Mullineux, η οποία επίσης επέβαινε στο όχημα, ο οδηγός της είπε ότι είχε χάσει τις αισθήσεις του λίγο πριν τη σύγκρουση. «Είπε πως λιποθύμησε πριν το λεωφορείο χτυπήσει στο μαγαζί. Δεν θυμάται το χτύπημα», ανέφερε.

Δείτε τις φωτογραφίες στη gallery του newsbomb.gr.

Σχετικές ειδήσεις