ΚΟΣΜΟΣ

Τρομακτικό: Ανακάλυψαν βόα μήκους 1,8 μέτρων στη σοφίτα του σπιτιού τους (pics)

Τρομακτικό: Ανακάλυψαν βόα μήκους 1,8 μέτρων στη σοφίτα του σπιτιού τους (pics)

Μπροστά σε ένα τρομακτικό θέαμα βρέθηκαν τα μέλη μίας οικογένειας στη Φλόριντα των ΗΠΑ, όταν ανακάλυψαν πως «μοιράζονταν» το σπίτι τους… με έναν βόα σφιγκτήρα.

Σύμφωνα με το ABC, ο 75χρονος Bob van der Herchen και η σύζυγός του άκουγαν διάφορους περίεργους ήχους να βγαίνουν από το ταβάνι τους, επί δύο ολόκληρα χρόνια.

Στις 17 Ιουλίου, ο γιος τους άκουσε έναν θόρυβο και υποπτεύθηκε ότι επρόκειτο για φίδι, το οποίο κατάφερε να δει από μία τρύπα στο ταβάνι. Αρχικά θεώρησε ότι πρόκειται για ένα από τα συνηθισμένα φίδια που συναντώνται στη Φλόριντα και περιορίζονται στο να τρώνε αρουραίους. Λίγες ημέρες αργότερα, όμως, ο van der Herchen συνειδητοποίησε ότι δεν επρόκειτο για ένα συνηθισμένο, μικρό φίδι, αλλά για έναν βόα, μήκους 1,8 μέτρων.

Μετά από άκαρπες προσπάθειες που έκαναν τα μέλη της οικογένειας να παγιδεύσουν το φίδι, ζήτησαν βοήθεια από τον 19χρονο Mark Lampart, ο οποίος και κατάφερε να βγάλει με ασφάλεια τον βόα από την σοφίτα.

Όπως εκτιμάει, το φίδι πρέπει ήταν κατοικίδιο που «δραπέτευσε» και βρήκε καταφύγιο στο σπίτι των van der Herchen εδώ και μερικές εβδομάδες. Ο 19χρονος κατάφερε να επικοινωνήσει με έναν «υπεύθυνο ιδιοκτήτη ερπετών, ο οποίος θα φροντίσει τον βόα για όλη την υπόλοιπη ζωή του».

Σχετικές ειδήσεις