ΚΟΣΜΟΣ

Σενάρια ότι η Ισπανία θα ξεπεράσει την Ελλάδα στις αφίξεις μεταναστών (vid)

Σενάρια ότι η Ισπανία θα ξεπεράσει την Ελλάδα στις αφίξεις μεταναστών (vid)

Ανησυχία προκαλούν στην Ισπανία τα στοιχεία που δείχνουν ότι φέτος έχει τριπλασιαστεί ο αριθμός των μεταναστών που έφτασε στη χώρα, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο, το 2016.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετανάστευσης, οι αφίξεις μεταναστών μέσω θαλάσσης στην Ισπανία έχουν φτάσει τις 8.385. Εάν συνεχιστούν με τους ίδιους ρυθμούς, η Ισπανία ενδέχεται να υπερβεί την Ελλάδα, καθώς έως σήμερα στη χώρα μας έχουν φτάσει 11.713 άνθρωποι μέσω θαλάσσης.

Όπως αναφέρει το Skynews, η αύξηση των αριθμών πιθανόν σημαίνει ότι διακινητές και μετανάστες έχουν βρει έναν ασφαλέστερο τρόπο να φτάνουν στην Ευρώπη, μέσω της ισπανικής διόδου.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στην Ισπανία, είναι το βίντεο που δημοσιεύτηκε μέσα στην εβδομάδα και δείχνει μετανάστες να φτάνουν με τη βάρκα τους σε μία πολυσύχναστη παραλία, που ήταν γεμάτη λουόμενους, στο Γκαντίζ.

Συνολικά, φέτος έχουν μεταβεί στην Ισπανία 11.849 πρόσφυγες, έναντι 13.246 πέρυσι.

Σε δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Μετανάστευσης, Joel Millman, σημείωσε ότι είναι πιθανόν η Ισπανία να ξεπεράσει την Ελλάδα στις αφίξεις μεταναστών, φέτος, και αν αυτό συμβεί «θα είναι μία μεγάλη αλλαγή».

Πρόκειται κυρίως για μετανάστες από χώρες της Δυτικής Αφρικής, όπως η Σενεγάλη, η Γκάμπια, η Γουινέα και η Ακτή Ελεφαντοστού.

Σχετικές ειδήσεις