ΚΟΣΜΟΣ

«Βόμβα» Μέρκελ: Δεν θα υποστηρίζαμε «αυτόματα» τις ΗΠΑ σε ένα πόλεμο με την Β. Κορέα

«Βόμβα» Μέρκελ: Δεν θα υποστηρίζαμε «αυτόματα» τις ΗΠΑ σε ένα πόλεμο με την Β. Κορέα

Τον γύρο του κόσμου κάνει η δήλωση της Γερμανίδας Καγκελαρίου Μέρκελ, ότι δεν θα υποστήριζε απαραίτητα τις ΗΠΑ σε έναν πόλεμο με την Βόρεια Κορέα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά η Καγκελάριος, η Γερμανία δεν θα «σταθεί αυτόματα» στο πλευρό των ΗΠΑ σε μια ένοπλη σύγκρουση, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η βορειοκορεατική κρίση δεν μπορεί να πιλυθεί με στρατιωτικά μέσα.

«Όχι, όχι αυτόματα. Δεν βλέπω καμία στρατιωτική λύση στην [κρίση] με τη Βόρεια Κορέα. Νομίζω ότι είναι λάθος», απάντησε η Μέρκελ στους δημοσιογράφους, στην ερώτηση για το χειρότερο σενάριο μεταξύ των δυο χωρών.

Πάντως η Άνγκελα Μέρκελ τόνισε ότι πρέπει να εξαντληθούν όλα τα διπλωματικά μέσα απέναντι στις απειλές της Bορείου Κορέας καθώς οι γειτονικές χώρες, όπως η Ιαπωνία, η Κίνα και η Νότιος Κορέα μπορούν να διαδραματίσουν πολύ ενεργότερο ρόλο στην εξεύρεση μιας ειρηνικής λύσης, ενώ καθησυχάζοντας τους Γερμανούς ψηφοφόρους δήλωσε πως η Γερμανία δεν έχει καμία πρόθεση να εμπλακεί σε έναν πιθανό πόλεμο στην άλλη άκρη του κόσμου

«Η Γερμανία θα εμπλακεί εντατικά σε οποιεσδήποτε μη στρατιωτικές λύσεις», ανέφερε η Μέρκελ. «Αλλά μια κλιμάκωση της ρητορικής είναι λάθος απάντηση», γράφει το Russia Today.

Σχετικές ειδήσεις