ΚΟΣΜΟΣ

«Φρούρια» τα τουριστικά σημεία της Ισπανίας μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις

«Φρούρια» τα τουριστικά σημεία της Ισπανίας μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις

Θα ενισχυθούν και τα μέτρα στο αεροδρόμιο και τους σιδηροδρομικούς και λεωφορειακούς σταθμούς, στις τουριστικές περιοχές και σε εκδηλώσεις όπου συγκεντρώνονται μεγάλα πλήθη.

Οι αρχές θα ενισχύσουν τα μέτρα ασφαλείας στη Βαρκελόνη, εντείνοντας τις αστυνομικές περιπολίες σε πολυσύχναστα, τουριστικά σημεία όπως στη βασιλική της Σαγράδα Φαμίλια αλλά και σε αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, μετά τις επιθέσεις που σημειώθηκαν στην Καταλονία, ανακοίνωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.

ΙΣΠΑΝΙΑ 2

«Είχαμε ήδη (αστυνομική) παρουσία στη Σαγράδα Φαμίλια (...) Αυτό που πρέπει να δούμε είναι πώς θα την ενισχύσουμε χωρίς να παρεμποδίσουμε τους επισκέπτες» της εκκλησίας που είναι έργο του περίφημου Καταλανού αρχιτέκτονα Αντονι Γκαουντί, είπε ο υπουργός Εσωτερικών υποθέσεων της καταλανικής κυβέρνησης, Ζοακίμ Φορν. Ο περιφερειάρχης Ενρίκ Μιγιό, που νωρίτερα συναντήθηκε με τον Φορν και τη δήμαρχο της Βαρκελόνης Άντα Κολάου, τόνισε ότι η Σαγράδα Φαμίλια θα είναι ένα από τα πρώτα σημεία όπου η αστυνομική παρουσία «θα ενισχυθεί άμεσα».

ΙΣΠΑΝΙΑ 4

Ο Μοχάμεντ Χουλί Σεμλάλ, ο ένας από τους τέσσερις συλληφθέντες για τις επιθέσεις ο οποίος κατέθεσε την Τρίτη σε ανακριτή στη Μαδρίτη, είπε, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ότι ο τζιχαντιστικός πυρήνας σκόπευε αρχικά να τοποθετήσει βόμβες σε «μνημεία». Η ισπανική κυβέρνηση αποφάσισε να διατηρήσει στη βαθμίδα 4 το επίπεδο του συναγερμού στη χώρα. Αυτό σημαίνει ότι οι αρχές δεν μπορούν να λάβουν νέα μέτρα, μόνο να ενισχύσουν αυτά που εφαρμόζονται ήδη, διευκρίνισε ο Φορν. Για τον σκοπό αυτό η καταλανική αστυνομία, η Mossos d'Esquadra, θα ενισχύσει τις περιπολίες της στους δρόμους κατά 10-20%.

ΙΣΠΑΝΙΑ 3

Αποφασίστηκε απίσης ότι θα δημιουργηθεί μια επιτροπή που θα κρίνει κατά πόσο είναι αναγκαία η τοποθέτηση φραγμάτων για να εμποδίζονται τα αυτοκίνητα να περάσουν σε πολυσύχναστα σημεία, είπε η δήμαρχος. Μετά τις επιθέσεις, η Κολάου δέχτηκε σφοδρή κριτική επειδή δεν είχε εφαρμόσει ένα τέτοιο σύστημα στη Ράμπλα, όπου ένα φορτηγάκι παρέσυρε δεκάδες πεζούς, σκοτώνοντας 13 από αυτούς και τραυματίζοντας περισσότερους από 100.

Σχετικές ειδήσεις