ΚΟΣΜΟΣ

Βαριές κατηγορίες ΝΑΤΟ κατά Ρωσίας: Υπονομεύει και την ασφάλεια στην Ευρώπη

Βαριές κατηγορίες ΝΑΤΟ κατά Ρωσίας: Υπονομεύει και την ασφάλεια στην Ευρώπη

Ο Γενικός Γραμματέας του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ κατηγόρησε τη Ρωσία ότι επιδιώκει να «υπονομεύσει τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην Ευρώπη» με την «επιθετική συμπεριφορά της» κατά τη διάρκεια μιας διάσκεψης σήμερα στην Ιταλία.

Μετά τον ψυχρό πόλεμο, «εργαστήκαμε ενεργά για δημιουργήσουμε μια στρατηγική εταιρική σχέση με τη Ρωσία», δήλωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ κατά τη διάρκεια αυτής της συνόδου στο Ρίμινι (βορειοανατολικά) για ζητήματα διεθνούς άμυνας και ειρήνης.

«Όμως η επιθετική συμπεριφορά της Ρωσίας υπονόμευσε τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην Ευρώπη», υποστήριξε ο ΓΓ του NATO.

«Το NATO δεν επιδιώκει μια σύγκρουση με τη Ρωσία», συνέχισε ο επικεφαλής της Ατλαντικής Συμμαχίας, υπενθυμίζοντας ότι το 2014 η Μόσχα «προσάρτησε παράνομα την Κριμαία». «Αυτή ήταν η πρώτη φορά μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο που μια ευρωπαϊκή χώρα πήρε έδαφος μιας άλλης χώρας διά της βίας», είπε.

«Η Ρωσία συνεχίζει να αποσταθεροποιεί την ανατολική Ουκρανία, πρόκειται για μια σύρραξη στην οποία σχεδόν 10.000 Ουκρανοί έχουν σκοτωθεί και αυτό άλλαξε σε τεράστιο βαθμό το περιβάλλον ασφαλείας μας», πρόσθεσε ο Στόλτενμπεργκ.

Ο ίδιος τόνισε ότι το NATO έχει υιοθετήσει μια διπλή προσέγγιση έναντι της Ρωσίας: άμυνα και διάλογο. «Πιστεύω ακράδαντα στον διάλογο», κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις