ΚΟΣΜΟΣ

LIVE: Στο «μάτι» του τυφώνα Χάρβεϊ οι ΗΠΑ - Εκκενώνονται πόλεις (vid)

LIVE: Στο «μάτι» του τυφώνα Χάρβεϊ οι ΗΠΑ - Εκκενώνονται πόλεις (vid)

Σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού οι ΗΠΑενόψει της επέλασης του τυφώνα Χάρβεϊ, του πιο ισχυρού καιρικού φαινομένου που θα πλήξει τη χώρα τα τελευταία 12 χρόνια

Η καταιγίδα Χάρβεϊ αναμένεται να φτάσει στις όχθες των ΗΠΑ την Παρασκευή το βράδυ ή Σάββατο πρωί τοπική ώρα (πρωί ή απόγευμα ώρα Ελλάδας, Σάββατο), με ένταση ανέμων μέχρι και 130 μίλια ανά ώρα (209 χλμ/ώρα).

Μάλιστα, ενδέχεται να ανυψώσει τη στάθμη της θάλασσας μέχρι και 12 πόδια (3,7 μέτρα) και να φέρει μέχρι και 35 ίντσες (97 εκατοστά) βροχής σε τμήματα της πολιτείας του Τέξας, όπου μαζί με το βόρειο Μεξικό και τη Λουιζιάνα ισχύουν προειδοποιήσεις για πλημμύρες.

texas

Ήδη, χιλιάδες άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τις κατοικίες τους, διυλιστήρια πετρελαίου αναμένεται να κλείσουν ενώ 700 μέλη της Εθνικής Φρουράς βρίσκονται σε επιφυλακή. Ο κυβερνήτης της πολιτείας έχει θέσει σε ετοιμότητα και στρατιωτικά ελικόπτερα στο Όστιν και το Σαν Αντόνιο, για ενδεχόμενες επιχειρήσεις εντοπισμού και διάσωσης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο τυφώνας Χάρβεϊ αναμένεται να προκαλέσει σφοδρές καταιγίδες που θα διαρκέσουν έως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, θύελλες και ισχυρούς ανέμους.

Οι μετεωρολόγοι χαρακτηρίζουν τον τυφώνα ως «απειλητικό για τις ανθρώπινες ζωές» και κάνουν λόγο για «σοβαρό κίνδυνο».

tifonas

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε από τους πολίτες να είναι έτοιμοι για την αντιμετώπιση του τυφώνα, ενώ ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου ανέφερε ότι θα ενημερώνεται διαρκώς για τις εξελίξεις. Υπό τον τρόμο ζουν οι κάτοικοι του Τέξας, που συρρέουν στα σούπερ μάρκετ προκειμένου να προμηθευτούν τρόφιμα και άλλα βασικά είδη.

Δείτε το βίντεο!

Σχετικές ειδήσεις