ΚΟΣΜΟΣ

Καταιγίδα Χάρβει: Τραγικός θάνατος για εξαμελή οικογένεια (pics+vid)

Καταιγίδα Χάρβει: Τραγικός θάνατος για εξαμελή οικογένεια (pics+vid)

Νεκροί ένααντρόγυνο και τα τέσσερα δισεγγόνα τους, ηλικιών από 6 έως 16 ετών - Πνίγηκαν μέσα στο βαν στο οποίο επέβαιναν

Έξι μέλη μιας οικογένειας που αγνοούνταν από την Κυριακή βρέθηκαν σήμερα νεκρά στο φορτηγάκι στο οποίο επέβαιναν, εξαιτίας των πλημμυρών που προκλήθηκαν από την τροπική καταιγίδα Χάρβεϊ, δήλωσε ο σερίφης της κομητείας Χάρις.

«Μπορούμε να επιβεβαίωσουμε ότι έξι άνθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί από αυτό το βαν», τόνισε ο σερίφης Εντ Γκονζάλες σε μια συνέντευξη Τύπου. Ένα αντρόγυνο και τα τέσσερα δισεγγόνα τους, ηλικιών από 6 έως 16 ετών, είχαν εξαφανιστεί από την Κυριακή.

Μετά το Τέξας απειλεί τη Λουιζιάνα

Η καταιγίδα, που συνεχίζει να κινείται αργά, έχει στοιχίσει ήδη τη ζωή σε τουλάχιστον 20 ανθρώπους και ανάγκασε άλλους 30.000 να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να καταφύγουν σε προσωρινά καταλύματα αφότου άρχισε να πλήττει την πόλη Κόρπους Κρίστι του Τέξας την Παρασκευή, όταν ακόμη ήταν ο ισχυρότερος κυκλώνας που έπληττε την Πολιτεία τα τελευταία 50 και πλέον χρόνια.

Στη Λουιζιάνα, η οποία παραμένει ως ακόμη και σήμερα βαθιά σημαδεμένη από το πλήγμα του κυκλώνα Κατρίνα το 2005, «καταρρακτώδεις βροχές» άρχισαν να πλήττουν το νοτιοδυτικό τμήμα της Πολιτείας, ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC) των ΗΠΑ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Να εκταμιευθούν γρήγορα κονδύλια

Ο δήμαρχος του Χιούστον Σιλβέστερ Τέρνερ άσκησε πίεση σήμερα στην αμερικανική κυβέρνηση να εγκρίνει το ταχύτερο δυνατόν τη χορήγηση ομοσπονδιακών κονδυλίων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της τροπικής καταιγίδας Χάρβεϊ, καλώντας παράλληλα να αποφευχθούν γραφειοκρατικά κωλύματα.

«Ελπίζω ότι όσοι βρίσκονται σε υψηλά πόστα σε ομοσπονδιακό επίπεδο, θα καταλάβουν ότι αυτή ήταν μια καταστροφή», τόνισε ο Τέρνερ σε μια συνέντευξη Τύπου. «Απλά χρειάζεται να αποφύγουμε την γραφειοκρατία», πρόσθεσε.

Όπως τόνισε, δεν επιθυμεί η πόλη να πληρώσει η ίδια για τα μέτρα ανακούφισης και έπειτα να ζητήσει αποζημιώσεις, αλλά τη χορήγηση ομοσπονδιακών κονδυλίων το ταχύτερο δυνατό.

Παράλληλα, το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC) των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι η τροπική καταιγίδα Χάρβεϊ παρουσιάζει εξασθένιση καθώς κινείται πιο μακριά στην ενδοχώρα, ενώ οι ισχυρές βροχοπτώσεις συνεχίζουν να πλήττουν σήμερα το νοτιοανατολικό Τέξας και τη νοτιοδυτική Λουιζιάνα.

Η καταιγίδα Χάρβεϊ βρισκόταν περίπου 56 χιλιόμετρα βόρειο-βορειοδυτικά από το Λέικ Τσαρλς στη Λουιζιάνα με μέγιστη ταχύτητα ανέμων 64 χιλιόμετρα την ώρα, πρόσθεσε το Κέντρο.

Σχετικές ειδήσεις