ΚΟΣΜΟΣ

Καταιγίδα Χάρβεϊ: Στους 39 οι νεκροί - Ο Τραμπ ξανά στο πλημμυρισμένο Τέξας

Καταιγίδα Χάρβεϊ: Στους 39 οι νεκροί - Ο Τραμπ ξανά στο πλημμυρισμένο Τέξας

Καθώς τα νερά υποχωρούν, αποκαλύπτεται το πραγματικό μέγεθος των καταστροφών - Θρήνος για τα θύματα

Σε 39 ανέρχονται σύμφωνα με νεότερο απολογισμό οι νεκροί από το πέρασμα της τροπικής καταιγίδας Χάρβεϊ από το Τέξας των ΗΠΑ.

Oι Αρχές της κομητείας Όραντζ εντόπισαν τις σορούς δύο νέων, οι οποίοι σύμφωνα με το CNN έπαθαν ηλεκτροπληξία κοντά στο σπίτι τους.

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς επιβεβαίωσε σήμερα ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σκοπεύει να επισκεφθεί και πάλι το Τέξας, που έχει πληγεί από την τροπική καταιγίδα.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Ενέργειας Ρικ Πέρι προειδοποίησε ότι η τιμή της βενζίνης θα αυξηθεί λόγω της κακοκαιρίας και κάλεσε τις εισαγγελικές Αρχές της Πολιτείας να είναι σε επιφυλακή για να μην επιτρέψουν την κερδοσκοπία στα πρατήρια.

Πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει πότε θα τεθούν και πάλι σε λειτουργία θα διυλιστήρια που έχουν κλείσει λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών.

Τουλάχιστον 100.000 κατοικίες έχουν υποστεί ζημιές

Η καταιγίδα Χάρβεϊ, έπληξε συνολικά 100.000 κατοικίες, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

«Έχουμε διάφορες εκτιμήσεις, αλλά φαίνεται ότι συνολικά έχουν πληγεί 100.000 κατοικίες» δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Τομ Μπόσερτ, σύμβουλος του Λευκού Οίκου για θέματα εσωτερικής ασφαλείας.

Κατά τον Μπόσερτ, η αμερικανική προεδρία θα υποβάλει ένα δεύτερο αίτημα για επείγουσα εκταμίευση χρηματοδότησης από το Κογκρέσο, αφού γίνουν γνωστές περισσότερες και σαφέστερες πληροφορίες για τις ανάγκες που υπάρχουν.

Σχετικές ειδήσεις