ΚΟΣΜΟΣ

Δεν κάνουν πίσω οι Χιλιανοί φοιτητές

Δεν κάνουν πίσω οι Χιλιανοί φοιτητές
Αποδέχονται να ανοίξουν διάλογο με την κυβέρνηση, χωρίς όμως να επιστρέψουν στα μαθήματα τους οι Χιλιανοί φοιτητές, οι οποίοι διαμαρτύρονται...

Αποδέχονται να ανοίξουν διάλογο με την κυβέρνηση, χωρίς όμως να επιστρέψουν στα μαθήματα τους οι Χιλιανοί φοιτητές, οι οποίοι διαμαρτύρονται εδώ και πέντε μήνες ζητώντας βαθιά μεταρρύθμιση της εκπαίδευσης.


"Θα συμμετάσχουμε στο διάλογο προκειμένου να συνεχίσουμε την πάλη μας για τον εκδημοκρατισμό, την ποιότητα και τη δωρεάν παιδεία" δήλωσε στον Τύπο, ο Τζόρτζο Τζάκσον, ένας από τους επικεφαλής του κινήματος.

"Η συμμετοχή μας στο διάλογο, δεν σημαίνει και τη διακοπή των κινητοποιήσεων μας. Η επιστροφή στις δραστηριότητες μας εξαρτάται από τη βούληση της κυβέρνησης να ανταποκριθεί στα αιτήματά μας", δήλωσε η Καμίλα Βαγιέχο, μία ακόμη εκ των επικεφαλής των κινητοποιήσεων.

Οι φοιτητές διατηρούν την απόφαση τους να μην επιστρέψουν στα θρανία ως μέτρο πίεσης προς την κυβέρνηση, για τις μεταρρυθμίσεις που επιδιώκουν στην παιδεία.

Φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικοί διαδηλώνουν μαζικά από τον περασμένο Μάιο, διεκδικώντας ριζικές αλλαγές στην παιδεία.