ΚΟΣΜΟΣ

Νέες απειλές από τη Βόρεια Κορέα κατά ΗΠΑ: Επιζητούν πόλεμο - Θα απαντήσουμε

Νέες απειλές από τη Βόρεια Κορέα κατά ΗΠΑ: Επιζητούν πόλεμο - Θα απαντήσουμε

Ανεβάζει εκ νέου τους τόνους η Βόρεια Κορέα, με αφορμή τις κυρώσεις που απεργάζεται να επιβάλει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, στο καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Η Πιονγιάνγκ, μέσω αντιπροσωπείας της που παραβρίσκεται στο οικονομικό φόρουμ στο Βλαδιβοστόκ της Ρωσίας, δεσμεύτηκε σήμερα να λάβει «ισχυρά αντίμετρα» για να απαντήσει στην πίεση των ΗΠΑ ή σε οποιεσδήποτε νέες κυρώσεις εναντίον της, εξαιτίας του πυρηνικού της προγράμματος, κατηγορώντας την Ουάσιγκτον ότι επιζητεί τον πόλεμο.

Λίγο νωρίτερα οι ΗΠΑ είχαν επισημάνει ότι επιθυμούν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να επιβάλει εμπάργκο στις εισαγωγές πετρελαίου στη Βόρεια Κορέα, να απαγορεύσει την εξαγωγή υφασμάτων από τη χώρα και την πρόσληψη Βορειοκορεατών εργαζόμενων στο εξωτερικό, αλλά και να παγώσει τα περιουσιακά στοιχεία του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν στο εξωτερικό.

«Θα απαντήσουμε στα βάρβαρα σχέδια για την επιβολή κυρώσεων και την άσκηση πίεσης που απεργάζονται οι ΗΠΑ με δικά μας ισχυρά αντίμετρα», τονίζεται στην ανακοίνωση της Πιονγκγιάνγκ.

Επιπλέον, η Βόρεια Κορέα εξαπολύει επίθεση και κατά της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας κατηγορώντας τες ότι χρησιμοποιούν το ρωσικό φόρουμ για να παίξουν «βρώμικα πολιτικά παιχνίδια».

Νωρίτερα σήμερα, έγινε γνωστό πως η Νότια Κορέα αναμένει πως το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν πρόκειται να εκτοξεύσει και νέο διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο στις 9 Σεπτεμβρίου, με αφορμή την επέτειο από την ίδρυση της χώρας.

«Η κατάσταση είναι εξαιρετικά σοβαρή. Φαίνεται πως δεν απομένει πολύς χρόνος προτού η Βόρεια Κορέα επιτύχει τον πλήρη πυρηνικό εξοπλισμό της» ανέφερε ο πρωθυπουργός της Νότιας Κορέας Lee Nak-yon κατά τη διάρκεια σύσκεψης με τους υπουργούς άμυνας, στη Σεούλ.

«Απαιτείται η λήψη ειδικών μέτρων, άμεσα, προκειμένου να σταματήσει κάποιος τη θρασύτητά τους», συμπλήρωσε.

Σχετικές ειδήσεις