ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός Μεξικό: Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών (vid)

Σεισμός Μεξικό: Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών (vid)

H μεγαλύτερη καταστροφή του αιώνα στο Μεξικό

Τουλάχιστον 58 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από τον σεισμό μεγέθους 8,2 που έπληξε το Μεξικό αργά το βράδυ της Πέμπτης, σύμφωνα με το Associated Press ισοπεδώνοντας κτήρια, προκαλώντας προειδοποιήσεις για τσουνάμι και κάνοντας τους ανθρώπους να τρέχουν πανικόβλητοι στο δρόμο ακόμα και 1.000 χιλιόμετρα από το επίκεντρο του σεισμού.

«Η εθνική επιτροπή αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών καταμέτρησε 58 νεκρούς από το σεισμό της 7ης Σεπτεμβρίου: 45 στην Πολιτεία Οαχάκα, 10 στην Τσιάπας και 3 Ταμπάσκο» δήλωσε με ανάρτησή του στο twitter o Λουίς Φελίπε Πουέντε, συντονιστής της πολιτικής προστασίας.

«Πρόκειται για τον πιο ισχυρό σεισμό εδώ και έναν αιώνα», δήλωσε ο Μεξικανός πρόεδρος Ενρίκε Πένια Νιέτο μιλώντας από το εθνικό κέντρο πρόληψης καταστροφών.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 23.49 της Πέμπτης, τοπική ώρα (07.49 την Παρασκευή, ώρα Ελλάδας), με το επίκεντρό του να εντοπίζεται στον Ειρηνικό, σε απόσταση 87 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της πόλης Πιχιχιάπαν, σύμφωνα με το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο USGS.

Η ισχυρή δόνηση έγινε αισθητή μέχρι και τη γειτονική Γουατεμάλα.

Λόγω της δόνησης προκλήθηκε επίσης μικρό τσουνάμι, ύψους 70 εκατοστών, στα παράλια του Μεξικού, ενώ οι Αρχές εκκένωσαν ορισμένες παράκτιες περιοχές.

Δείτε το βίντεο!

Σχετικές ειδήσεις