ΚΟΣΜΟΣ

Κυκλώνας Ίρμα: Φονικό πέρασμα από την Κούβα με τουλάχιστον 10 νεκρούς (pics-video)

Κυκλώνας Ίρμα: Φονικό πέρασμα από την Κούβα με τουλάχιστον 10 νεκρούς (pics-video)

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους σε πολλές επαρχίες της Κούβας, που έπληξε ο καταστροφικός κυκλώνας Ίρμα, με ριπές ανέμων που έφθασαν σε ορισμένες περιπτώσεις τα 150 και πλέον χιλιόμετρα/ώρα, έγινε σήμερα γνωστό από τις αρχές.

«Μετά το πέρασμα του επικίνδυνου κυκλώνα Ίρμα στην κουβανική επικράτεια, γνωστοποιούμε προς το παρόν την θλιβερή απώλεια 10 ανθρώπινων ζωών, στις επαρχίες Αβάνα, Ματάνσας, Καμαγουέι και Σιέγο ντε Άβιλα» ανέφερε η γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε.

Τα θύματα ήταν ηλικίας από 27 έως και 89 ετών, όπως μετέδωσε ο ιστότοπος Cubadebate. Ηλεκτροπληξία, πτώση από μπαλκόνι πάνω σε ένα λεωφορείο, πνιγμός ή κατάρρευση κατοικιών: Τα αίτια των θανάτων ποικίλλουν, υπογραμμίζει η γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας, υπενθυμίζοντας ότι ορισμένα από τα θύματα δεν «υπάκουσαν στις συστάσεις» των αρχών κι αρνήθηκαν να απομακρυνθούν από τις πληγείσες περιοχές.

Προτού κατευθυνθεί προς την Φλόριντα, η Ίρμα προκάλεσε πλημμύρες έως την Αβάνα και πολλές καταστροφές στο κεντρικό και ανατολικό τμήμα της νήσου, σύμφωνα με τις κουβανικές αρχές.

Η γεωργία και οι τουριστικές υποδομές μετρούν επίσης ζημιές, συμπληρώνει η ίδια πηγή.

Δείτε τις φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb.gr

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις