ΚΟΣΜΟΣ

Πολιτικός της αριστεράς αποκάλυψε ότι έπεσε θύμα βιασμού με πολιτικά κίνητρα

Πολιτικός της αριστεράς αποκάλυψε ότι έπεσε θύμα βιασμού με πολιτικά κίνητρα

Σε μία εκ βαθέων δημόσια εξομολόγηση προχώρησε ένας πολιτικός της αριστεράς, στη Σουηδία, αποκαλύπτοντας ότι έπεσε θύμα βιασμού από άνδρα που τον απείλησε με μαχαίρι, επίθεση που ο ίδιος υποστηρίζει ότι είχε πολιτικά κίνητρα.

Σε ανάρτηση που έκανε στο Facebook ο Patrik Liljeglöd, αρχηγός του κόμματος της αριστεράς στην πόλη Φαλούν -αλλά και σε τοποθέτησή του σε συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου- ανέφερε ότι θέλησε να αποκαλύψει όσα του συνέβησαν, γιατί η επίθεση είχε πολιτικά κίνητρα και κατά συνέπεια ήταν μία επίθεση κατά της δημοκρατίας.

«Με βίασε απειλώντας με με μαχαίρι γιατί (σύμφωνα με τα λεγόμενα του δράστη) ήμουν αριστερός, γιατί άνθρωποι σαν εμάς μας αρέσουν τέτοια πράγματα και γιατί ήμουν προδότης», έγραψε ο Liljeglöd.

«Το να σας λέω όσα μου συνέβησαν δεν είναι κάτι που το κάνω με ευχαρίστηση. Θα προτιμούσα να θάψω αυτό το περιστατικό τόσο βαθιά ώστε κανείς άλλος εκτός από εμένα να μην το μάθει ποτέ. Ούτε ζητώ την συμπάθειά σας. Δεδομένης της βαθιάς ριζωμένης πεποίθησής μου ότι η δημοκρατία θα έπρεπε να είναι ένα απαραβίαστο τμήμα της κοινωνίας μας, αισθάνομαι ότι πρέπει να το πω. Τίποτε δεν είναι πιο σημαντικό από τη δημοκρατία. Άνθρωποι πεθαίνουν για το δικαίωμα στη δημοκρατία καθημερινά και αυτό το δικαίωμα που κληρονομήσαμε από τους αγώνες των γονιών μας, θα πρέπει να αγωνιζόμαστε να το υπερασπιζόμαστε. Και σε όσους πολίτες έχουν ξεχάσει το γιατί, θα πρέπει να τους το υπενθυμίζουμε», σημείωσε ο Liljeglöd.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «The Local», η υπουργός Πολιτισμού και Δημοκρατίας της Σουηδίας, Alice Bah Kuhnke, ζήτησε από τις αστυνομικές αρχές να διερευνήσουν τυχόν εγκλήματα μίσους, ειδικά περιπτώσεις απειλών κατά πολιτικών, δημοσιογράφων και καλλιτεχνών.

Το 2014, το 28% των εκλεγμένων πολιτικών κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βίας, απειλών και παρενοχλήσεων, αναφέρει ο Independent.

Σχετικές ειδήσεις