ΚΟΣΜΟΣ

Η Ισπανία διέταξε τον πρεσβευτή της Βόρειας Κορέας να φύγει από τη χώρα

Η Ισπανία διέταξε τον πρεσβευτή της Βόρειας Κορέας να φύγει από τη χώρα

Η Ισπανία διώχνει τον πρεσβευτή της Βόρειας Κορέας εν μέσω αυξανόμενης πυρηνικής απειλής

Η ισπανική κυβέρνηση διέταξε σήμερα τον πρεσβευτή της Βόρειας Κορέας Kim Hyok-chol να εγκαταλείψει τη χώρα πριν από τις 30 Σεπτεμβρίου, χαρακτηρίζοντάς τον "persona non grata", στον απόηχο των πυρηνικών δοκιμών και των εκτοξεύσεων πυραύλων από την Πιονγκγιάνγκ.

«Σήμερα ο πρεσβευτής της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Κορέας κλήθηκε και του κοινοποιήθηκε η απόφαση ότι θεωρείται ανεπιθύμητο πρόσωπο (persona non grata). Πρέπει να σταματήσει να εργάζεται και να φύγει από τη χώρα πριν από την 30η Σεπτεμβρίου» επισημαίνεται σε μήνυμα του ισπανικού υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter.

Το υπουργείο είχε καταδικάσει από τα τέλη Αυγούστου «τα πυρηνικά και βαλλιστικά προγράμματα της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Κορέας» που «παραβιάζουν το καθεστώς μη διάδοσης των πυρηνικών όπλων και απειλούν την ειρήνη στην περιοχή και την παγκόσμια ασφάλεια».

Το υπουργείο υπενθύμιζε σε ένα δελτίο τύπου ότι είχε προειδοποιήσει την πρεσβεία της Βόρειας Κορέας ότι «η συνέχιση αυτών των ενεργειών θα έχει επιπτώσεις στις διμερείς σχέσεις», σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σχετικές ειδήσεις