ΚΟΣΜΟΣ

Ο κυκλώνας «Μαρία» σαρώνει τώρα τη Γουαδελούπη - Καταστράφηκε η Δομινίκα

Ο κυκλώνας «Μαρία» σαρώνει τώρα τη Γουαδελούπη - Καταστράφηκε η Δομινίκα

Οι κάτοικοι της Δομινίκα «έχασαν ό,τι μπορούσε να χαθεί» μετά το πέρασμα του κυκλώνα Μαρία, δήλωσε ο πρωθυπουργός της νησιωτικής χώρας της Καραϊβικής Ρούζβελτ Σκέριτ.

«Έχασε ό,τι μπορούσε να χαθεί» δήλωσε ο πρωθυπουργός της νησιωτικής χώρας της Καραϊβικής - Θα χτυπήσει και το Πουέρτο Ρίκο

«Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για πολύ εκτεταμένες καταστροφές. Στο στάδιο αυτό χάσαμε ό,τι μπορούσε να χαθεί. Οι άνεμοι πήραν τις στέγες των σπιτιών σχεδόν όλων των ανθρώπων με τους οποίους μίλησα ή ήλθα σε επαφή», έγραψε ο Ρούζβελτ Σκέριτ στη σελίδα του στο Facebook, απευθύνοντας έκκληση «για κάθε είδους βοήθεια».

Ο κυκλώνας, που έφθασε την Δευτέρα (18/09) στο επίπεδο 5 και συνοδευόταν από ανέμους ταχύτητας 250 χιλιομέτρων/ώρα, πέρασε προηγουμένως από τη Μαρτινίκα και, μετά τη Δομινίκα, κατευθύνεται πλέον προς τη Γουαδελούπη, τις Παρθένες Νήσους και το Πουέρτο Ρίκο, έχοντας επιστρέψει στην κατηγορία 4, αλλά παραμένοντας «εξαιρετικά επικίνδυνος».

Hurricane Maria in Caribbean 1

Σύμφωνα με τις αρχές της Μαρτινίκα, 30 χιλιάδες νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό, ενώ τα σχολεία της περιοχής θα παραμείνουν σήμερα κλειστά. Οι αρχές του νησιού της Καραϊβικής καλούν τους πολίτες να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους τα επόμενα νησιά τα οποία θα σαρώσει η «Μαρία» θα είναι το Μονσεράτ, τα Σεντ Κιτς και Νέβις, οι Αμερικανικές και οι Βρετανικές Παρθένες νήσοι καθώς και το Πουέρτο Ρίκο.

Την ίδια ώρα το Πουέρτο Ρίκο ετοιμάζεται να δεχτεί το χτύπημα της «Μαρίας, με τους κατοίκους να παίρνουν μέτρα για την προστασία των σπιτιών τους.

pouert2

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις