ΚΟΣΜΟΣ

Δήλωση - βόμβα του Τραμπ: Θα καταστρέψουμε ολοσχερώς τη Βόρεια Κορέα (vid)

Δήλωση - βόμβα του Τραμπ: Θα καταστρέψουμε ολοσχερώς τη Βόρεια Κορέα (vid)

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, μιλώντας στη γενική συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, μετά τις πυρηνικές δοκιμές της Βόρειας Κορέαςείπε ότι «οι ΗΠΑ μπορεί να μην έχουν άλλη επιλογή, παρά να καταστρέψουν ολοσχερώς τη Βόρεια Κορέα, αν νιώσουν απειλή»

Χαρακτήρισε, μάλιστα, «άνθρωπο-πύραυλο» (rocket man) τον Βορειοκορεάτη ηγέτη, Κιμ Γιονγκ Ουν, λέγοντας ότι με το πυρηνικό του πρόγραμμα είναι σε «αποστολή αυτοκτονίας».

Αν η Βόρεια Κορέα δεν υπόχωρήσει, δήλωσε, «δεν θα έχουμε άλλη επιλογή παρά να καταστρέψουμε πλήρως τη Βόρεια Κορέα».

«Ο Rocket man (το παρατσούκλι που έχει δώσει ο ίδιος στον Κιμ Γιονγκ Ουν) βρίσκεται σε αποστολή αυτοκτονίας του ιδίου και του καθεστώτος του», πρόσθεσε. Ο Τραμπ κάλεσε τα κράτη μέλη του ΟΗΕ να εργαστουν από κοινού για να απομονώσουν την κυβέρνηση του Κιμ εκτός αν σταματήσει την «εχθρική» συμπεριφορά της.

Υπογράμμισε, στη συνέχεια, ότι «η Βόρεια Κορέα πρέπει να καταλάβει ότι η μόνη υπεύθυνη κίνηση για το μέλλον είναι η αποπυρηνικοποίηση».

Ένας χαμηλόβαθμος βορειοκορεάτης διπλωμάτης παρέμεινε στα έδρανα της βορειοκορεατικής αντιπροσωπείας για την ομιλία του Τραμπ, ανακοίνωσε η αποστολή της Βόρειας Κορέας στον ΟΗΕ.

Δείτε βίντεο από τις δηλώσεις του!

Ήταν η αμεσότερη απειλή για επίθεση που διατύπωσε ο Αμερικανός πρόεδρος εναντίον της Βόρειας Κορέας ως αντίποινα για τις εχθρικές της ενέργειες που περιλαμβάνουν την εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων πάνω από την Ιαπωνία και τη διεξαγωγή πυρηνικών δοκιμών.

Στην ομιλία του ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ο Τραμπ παρουσίασε μια δυσοίωνη εικόνα ενός κόσμου που κινδυνεύει και υιοθέτησε μια συγκρουσιακή προσέγγιση στην επίλυση των διεθνών προκλήσεων από το Ιράν έως τη Βενεζουέλα.

Οι δηλώσεις του συντάραξαν τους ηγέτες της διεθνούς κοινότητας που ήταν παρόντες στην αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, όπου λεπτά νωρίτερα ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες απηύθυνε έκκληση για επίδειξη ηγετικής ικανότητας.

«Οι ΗΠΑ έχουν μεγάλη δύναμη και υπομονή, αλλά εάν αναγκασθούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους ή τους συμμάχους τους, δεν θα έχουμε άλλη επιλογή παρά να καταστρέψουμε πλήρως τη Βόρεια Κορέα», τόνισε ο Τραμπ.

Στη θυελλώδη ομιλία του, διάρκειας 41 λεπτών, ο Τραμπ καταφέρθηκε και εναντίον των πυρηνικών φιλοδοξιών του Ιράν αλλά και της Βενεζουέλας. Αποδοκίμασε την κυβέρνηση της Κούβας κι επισήμανε επίσης την απειλή των ισλαμιστών εξτρεμιστών, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σχετικές ειδήσεις