ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός Μεξικό: Δεκάδες νεκροί και εγκλωβισμένοι σε φλεγόμενα κτήρια (pics+vid)

Σεισμός Μεξικό: Δεκάδες νεκροί και εγκλωβισμένοι σε φλεγόμενα κτήρια (pics+vid)

Τουλάχιστον 139 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που συγκλόνισε το νότιο Μεξικό

Τουλάχιστον 42 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην κεντρική Πολιτεία Μορέλος από την ισχυρή σεισμική δόνηση που συγκλόνισε το Μεξικό, δήλωσε ο κυβερνήτης της Πολιτείας.

Στην Πολιτεία του Μεξικού, οι νεκροί είναι τουλάχιστον οκτώ, ανέφερε ο κυβερνήτης Αλφρέδο δελ Μάσο. Έξι θάνατοι έχουν αναφερθεί από την Πολιτική Προστασία στην Πολιτεία Πουέμπλα, λίγο νοτιότερα.

Ο δήμαρχος της Πόλης του Μεξικού δήλωσε ότι άνθρωποι έχουν παγιδευτεί εντός αρκετών κτηρίων που έχουν τυλιχθεί στις φλόγες στην Πόλη του Μεξικού, έπειτα από το χτύπημα του εγκέλαδου.

Ο πρόεδρος της χώρας Ενρίκε Πένια Νιέτο δήλωσε ότι τουλάχιστον 27 κτίρια έχουν καταρρεύσει στην μεξικανική πρωτεύουσα.

mexico2

Εικόνες που μεταδόθηκαν στην μεξικανική τηλεόραση και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν κτήρια να έχουν καταρρεύσει και αυτοκίνητα καταπλακωμένα από συντρίμμια.

Η σεισμική δόνηση είχε επίκεντρο 8 χλμ νοτιοανατολικά του Ατενσίνγκο στην πολιτεία Πουέμπλα (κεντρικά) και βάθος 51 χλμ, επισήμανε το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο.

Ο σεισμός αυτός έρχεται μόλις δύο εβδομάδες μετά τον φονικό σεισμό των 8,2 βαθμών Ρίχτερ, που στοίχησε τη ζωή σε 100 ανθρώπους.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb.gr

Πηγή φωτογραφιών: Mirror

Σχετικές ειδήσεις