ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός Μεξικό 7,1 Ρίχτερ: Ανασύρουν συνέχεια νεκρούς - Μάχη από τα σωστικά συνεργεία (pic+vid)

Σεισμός Μεξικό 7,1 Ρίχτερ: Ανασύρουν συνέχεια νεκρούς - Μάχη από τα σωστικά συνεργεία (pic+vid)

Σεισμός Μεξικό: Τουλάχιστον 134 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας του σφοδρού σεισμού ο οποίος έπληξε την Τρίτη το κεντρικό Μεξικό, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσαν αξιωματούχοι.Στο μεταξύ, αρκετοί άνθρωποι βρίσκονται παγιδευμένοι στα συντρίμμια κτιρίων.

Ο βαρύτερος απολογισμός καταγράφεται στην Πολιτεία Μορέλος, νότια της Πόλης του Μεξικού, η οποία θρηνεί 42 νεκρούς. Στην πρωτεύουσα, ο δήμαρχος Μιγκέλ Ανχελ Μανσέρα δήλωσε πως οι νεκροί είναι τουλάχιστον τέσσερις.

Στην Πολιτεία του Μεξικού, οι νεκροί είναι τουλάχιστον οκτώ, ανέφερε ο κυβερνήτης Αλφρέδο δελ Μάσο. Εξι θάνατοι έχουν αναφερθεί από την Πολιτική Προστασία στην Πολιτεία Πουέμπλα, λίγο νοτιότερα.

Ο πρόεδρος της χώρας Ενρίκε Πένια Νιέτο δήλωσε ότι τουλάχιστον 27 κτίρια έχουν καταρρεύσει στη μεξικανική πρωτεύουσα.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στην Πουέμπλα, κοντά στην πρωτεύουσα, σε εστιακό βάθος 51 χιλιομέτρων και έσπειρε τον πανικό στην πρωτεύουσα των 20 εκατομμυρίων κατοίκων.

Η δόνηση σημειώθηκε μόλις λίγες ώρες μετά τις ασκήσεις ετοιμότητας που οργάνωσαν οι μεξικανικές αρχές για το ενδεχόμενο σεισμού, με τη συμμετοχή πολλών πολιτών, ανήμερα της επετείου του καταστροφικού σεισμού του 1985, οπότε σκοτώθηκαν περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι.

18487268

Νωρίτερα αυτόν το μήνα, σεισμική δόνηση μεγέθους 8,1 βαθμών έπληξε το Μεξικό σκοτώνοντας τουλάχιστον 90 ανθρώπους.

Σχετικές ειδήσεις