ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε η «χρυσή» κληρονόμος της L'Oreal, Λιλιάν Μπετανκούρ

Πέθανε η «χρυσή» κληρονόμος της L'Oreal, Λιλιάν Μπετανκούρ

Πέθανε σε ηλικία 94 ετών

Η Λιλιάν Μπετανκούρ, η «χρυσή» κληρονόμος της αυτοκρατορίας των καλλυντικών L'Oreal, απεβίωσε τη νύχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη σε ηλικία 94 ετών, ανακοίνωσε η κόρη της, Φρανσουάζ Μπετανκούρ-Μεγιέρ.

Η επιχειρηματίας –και κάποτε η πλουσιότερη γυναίκα του κόσμου– πέθανε τη νύχτα στο σπίτι της. «Θα γινόταν 95 ετών στις 21 Οκτωβρίου. Η μητέρα μου έφυγε γαλήνια», ανέφερε η κόρη της σε ανακοίνωση που εξέδωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η Μπετανκούρ βρισκόταν στη 14η θέση στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους που συντάσσει το περιοδικό Forbes. Η περιουσία της ανερχόταν στα 40 δισεκατομμύρια δολάρια. Ήταν επίσης η δεύτερη πλουσιότερη Γαλλίδα, μετά τον μεγιστάνα ιδιοκτήτη της LVMH, Μπερνάρ Αρνό.

Η κληρονόμος της L'Oreal έπασχε από Αλτσχάιμερ, είχε τεθεί υπό κηδεμονία και δεν εμφανιζόταν δημοσίως από το 2012, τη χρονιά δηλαδή που αποχώρησε από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας και εγκατέλειψε όλες τις διευθυντικές ευθύνες της. Η οικογενειακή εταιρεία χόλντινγκ Thetys, με πρόεδρο της Φρανσουάζ Μπετανκούρ-Μεγιέρ, είναι η βασική μέτοχος της L'Oreal, αφού στις 31 Δεκεμβρίου 2016 είχε το 33,05% των μετοχών του ομίλου.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση, ο πρόεδρος-διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ζαν-Πολ Αγκόν εξέφρασε τη «βαθιά θλίψη του» για τον θάνατο της Μπετανκούρ.

Σχετικές ειδήσεις