ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Δεν παίρνουμε αψήφιστα την απειλή της Β. Κορέας για δοκιμή βόμβας υδρογόνου

ΗΠΑ: Δεν παίρνουμε αψήφιστα την απειλή της Β. Κορέας για δοκιμή βόμβας υδρογόνου

Η Ουάσινγκτον αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά την απειλή της Πιονγκιάνγκ για μια δοκιμή βόμβας υδρογόνου

«Θα αλλάξουν τα δεδομένα» αν η Βόρεια Κορέα πραγματοποιήσει μια δοκιμή βόμβας υδρογόνου πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό και η Ουάσινγκτον αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά την απειλή, χωρίς όμως να προσδίδει «τόση βάση» στο να προχωρήσει η Πιονγκιάνγκ σε μια τέτοια ενέργεια, δήλωσε σήμερα ένας ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος.

«Υπάρχουν κάποιοι παληκαρισμοί που θεωρούνται δεδομένοι όταν έχουμε να κάνουμε με τη Βόρεια Κορέα», δήλωσε ο αξιωματούχος της κυβέρνησης Τραμπ στο πρακτορείο Reuters, προσθέτοντας ωστόσο ότι «είμαστε αναγκασμένοι σε κάποιο βαθμό να λάβουμε σοβαρά αυτή την απειλή».

Ο αξιωματούχος, που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, τόνισε ότι υπάρχουν ερωτήματα κατά πόσον η Βόρεια Κορέα έχει τη δυνατότητα να διεξάγει μια τέτοια δοκιμή, αλλά αρνήθηκε να διευκρινίσει πώς οι ΗΠΑ θα απαντούσαν απέναντι σε μια τέτοια προοπτική, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Θα ήταν μια αλλαγή δεδομένων, κατά μία έννοια», είπε χαρακτηριστικά. «Αλλά δεν νομίζω ότι χρειάζεται να δώσουμε τόση βάση σε αυτό αυτή τη στιγμή».

Σχετικές ειδήσεις