ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία Εκλογές: Με μια φράση του Γκάντι πανηγυρίζει για την άνοδο του ακροδεξιού AfD η Πέτρι

Γερμανία Εκλογές: Με μια φράση του Γκάντι πανηγυρίζει για την άνοδο του ακροδεξιού AfD η Πέτρι

Γερμανικές Εκλογές 2017 | Ειδήσεις:Η συμπρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) Φράουκε Πέτρι χρησιμοποίησε μια φράση του Μαχάτμα Γκάντι για να σχολιάσει στο Twitter την ιστορική νίκη του κόμματός της στις βουλευτικές εκλογές.

«Πρώτα σε αγνοούν, μετά γελούν εις βάρος σου, μετά σε πολεμούν και μετά κερδίζεις”- Γκάντι. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ #Btw17#AfD», έγραψε η Πέτρι στο Twitter.

Στο μεταξύ ακροδεξιοί έχουν συγκεντρωθεί μπροστά από τα γραφεία του κόμματος στην Αλεξάντερπλατς του Βερολίνου.

Από την πλευρά του ο έτερος συμπρόεδρος του εθνικιστικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), Αλεξάντερ Γκάουλαντ, δεσμεύθηκε σήμερα «να αλλάξει αυτή τη χώρα» μετά την ιστορική νίκη που κατέγραψε το κόμμα στις βουλευτικές εκλογές, καθώς, σύμφωνα με τις προβλέψεις, συγκεντρώνει το 13,5%.

«Θα αλλάξουμε αυτή τη χώρα (…) Μόνο ο ιδεαλισμός (των μελών και των υποστηρικτών μας) μας έφερε εδώ και θέλω να σας ευχαριστήσω για αυτό. Και αγαπητοί φίλοι, τώρα που είμαστε προφανώς η τρίτη μεγαλύτερη δύναμη (…) η κυβέρνηση πρέπει να προετοιμαστεί. Θα τους κυνηγήσουμε. Και θα κυνηγήσουμε την κυρία Μέρκελ (…) και θα πάρουμε πίσω τη χώρα μας και τους πολίτες μας».

Πηγή: Welt, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΟ LIVE ΤΟΥ NEWSBOMB.GR

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Σχετικές ειδήσεις