ΚΟΣΜΟΣ

Η ισπανική κυβέρνηση διαμηνύει πως «δεν θα γίνει το δημοψήφισμα την Κυριακή»

Η ισπανική κυβέρνηση διαμηνύει πως «δεν θα γίνει το δημοψήφισμα την Κυριακή»

Ραγδαίες οι εξελίξεις στην Ισπανία αναφορικά με το δημοψήφισμα που έχει προγραμματιστεί για την προσεχή Κυριακή για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, με την ισπανική κυβέρνηση να ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να διενεργηθεί η ψηφοφορία.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, την Παρασκευή (29/9), ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ινίγο Μέντεθ ντε Βίγο διαμήνυσε ότι «επιμένω ότι δεν θα υπάρξει δημοψήφισμα την 1η Οκτωβρίου».

Ο ίδιος επανέλαβε την θέση της ισπανικής κυβέρνησης ότι η προγραμματισμένη ψηφοφορία με ερώτημα την ανεξαρτησία της Καταλονίας από την Ισπανία, «είναι παράνομη», όπως μεταδίδει το Reuters.

Υπενθυμίζεται πως το δημοψήφισμα έχει κριθεί άκυρο από το Ισπανικό Συνταγματικό Δικαστήριο, αλλά η τοπική κυβέρνηση διατείνεται πως θα διεξαχθεί κανονικά.

Μάλιστα, σήμερα, κλείνει «επισήμως» και η προεκλογική εκστρατεία των καταλανικών κομμάτων που τάσσονται υπέρ της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, με μία εκδήλωση που θα πραγματοποιήσουν από κοινού τα αυτονομιστικά κόμματα και οργανώσεις, δίνοντας έτσι μία εικόνα ενότητας στους ψηφοφόρους τους και στο ισπανικό κράτος που πασχίζει να εμποδίσει το δημοψήφισμα.

Σχετικές ειδήσεις