ΚΟΣΜΟΣ

Παγκόσμια ανησυχία: Η Β. Κορέα ετοιμάζεται για νέες πυρηνικές δοκιμές

Παγκόσμια ανησυχία: Η Β. Κορέα ετοιμάζεται για νέες πυρηνικές δοκιμές

Ανησυχίες για νέες πυραυλικές δοκιμές από την Βόρεια Κορέα στις 10 -στην 72η επέτειο από την ίδρυση του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος της Βόρειας Κορέας - εξέφρασε αξιωματούχος της Νότιας Κορέας, εν μέσω μιας έντονης κινητικότητας από την Πιονγκγιάνγκ

Μάλιστα, όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο πηγές του Κορεατικού Συστήματος Τηλεοπτικών Μεταδόσεων (KBS) της Νότιας Κορέας, αρκετοί βορειοκορεατικοί πύραυλοι μεταφέρθηκαν από πυραυλική εγκατάσταση παραγωγής διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων στην Πιονγιάνγκ.

Το δημοσίευμα, ωστόσο, δεν αναφέρει το πότε ή πού ακριβώς μεταφέρθηκαν.

Η έκθεση του KBS υποθέτει ότι, εν μέσω κλιμακούμενων εντάσεων στο πυρηνικό πρόγραμμα της Πιονγιάνγκ, μια τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να σημαίνει ότι η Βόρεια Κορέα ετοιμάζεται να προχωρήσει σε πρόσθετες προκλητικές ενέργειες.

Όμως, πηγή του Υπουργείου Άμυνας της Νότιας Κορέας δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει εάν υπήρξαν πράγματι ύποπτες ενέργειες στην περιοχή που αναφέρθηκε. Ο αξιωματούχος της Νότιας Κορέας εξέφρασε ανησυχίες πως η Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να διεξάγει πιο προκλητικές πράξεις κοντά στην επέτειο της ίδρυσης του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος στις 10 Οκτωβρίου ή ενδεχομένως όταν η Κίνα πραγματοποιήσει το Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος στις 18 Οκτωβρίου.

Σχετικές ειδήσεις