ΚΟΣΜΟΣ

Αποκάλυψη: Τούρκοι και τζιχαντιστές πολεμούν πλάι-πλάι στη Συρία (Vids)

Αποκάλυψη: Τούρκοι και τζιχαντιστές πολεμούν πλάι-πλάι στη Συρία (Vids)

Τουρκικά στρατιωτικά οχήματα εισέβαλαν σήμερα 8 Οκτωβρίου στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, υπό την συνοδεία μαχητών της τζιχαντιστικής συμμαχίας Ταχρίρ αλ-Σαμ, σύμφωνα με μαρτυρία κατοίκου στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας, αλλά κι ενός ενόπλου.

Λίγο αργότερα, ο τουρκικός στρατός βομβάρδισε στόχους του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, όπως μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Και οι δύο δήλωσαν ότι είδαν αρκετά οχήματα να μεταφέρουν τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις μέσα στην Ιντλίμπ, από το συνοριακό πέρασμα της περιοχής (Atmah), πριν μαχητές της Ταχρίρ αλ-Σαμ αναλάβουν την συνοδεία τους κατά μήκος του δρόμου που οδηγεί στην αναφερόμενη επαρχία.

1043825907

Από την άλλη πλευρά σάλος έχει προκληθεί στη στρατιωτική διοίκηση των ΗΠΑ από την είδηση ότι ο τουρκικός στρατός εισέβαλε στη Συρία υπό τη συνοδεία τζιχαντιστών που συνδέονται με την Αλ Κάιντα.

Το γεγονός επιβεβαιώνει και το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, που εδρεύει στη Βρετανία, αλλά και το ειδησεογραφικό πρακτορείο Thiqa, ότι τουρκικά στρατεύματα έχουν εισέλθει στη Συρία αναπτυχθεί σε μια περιοχή μεταξύ της Ιντλίμπ και του Χαλεπιου. Σύμφωνα με τις αναφορές οι τουρκικές δυνάμεις συνοδεύονται από μαχητές που συνδέονται με την Αλ Κάιντα στην περιοχή Darat al-Ezzah, η οποία απέχει μόλις λίγια χιλιόμετρα από την Αφρίν, μια αυτόνομη κουρδική περιοχή στη δυτική Συρία.

erdogan

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν είχε ανακοινώσει χθες ότι ισλαμιστές αντάρτες από την Συρία, με την υποστήριξη τουρκικών δυνάμεων θα πραγματοποιήσουν επίθεση στην περιοχή, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Ταχρίρ αλ-Σαμ.

Νωρίτερα, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε αναφέρει συγκρούσεις μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων και μαχητών του ISIS.

(Με πληροφορίες από Washington Post, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters)

Σχετικές ειδήσεις