ΚΟΣΜΟΣ

Σκηνές Αποκάλυψης στην Καλιφόρνια: Στους 33 οι νεκροί από τις πυρκαγιές (video)

Σκηνές Αποκάλυψης στην Καλιφόρνια: Στους 33 οι νεκροί από τις πυρκαγιές (video)

Τους 33 έχουν φτάσει οι νεκροί από τις πυρκαγιές που μαίνονται στην Καλιφόρνια από την προηγούμενη Κυριακή, με την ενίσχυση των ανέμων να προκαλεί ανησυχία στους πυροσβέστες.

«Δεν έχουμε ξεπεράσει την έκτακτη αυτή κατάσταση, δεν είμαστε καν κοντά», επεσήμανε ο Μαρκ Τζιλαρντούτσι διευθυντής της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων του κυβερνήτη της Καλιφόρνιας. «Ωστόσο σημειώνουμε κάποιες προόδους», πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας δασών και πυροπροστασίας της Καλιφόρνιας Κεν Πίμλοτ επεσήμανε ότι περισσότεροι από 9.000 πυροσβέστες έδιναν μάχη χθες Παρασκευή εναντίον 17 εστιών πυρκαγιάς οι οποίες μαίνονται κυρίως στο βόρειο τμήμα της Πολιτείας, της πιο πυκνοκατοικημένης των ΗΠΑ. Σχεδόν 900.000 στρέμματα έχουν γίνει στάχτη από το βράδυ της προηγούμενης Κυριακής.

Σύμφωνα με μια ανάρτηση στο Twitter της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Κάλφαϊρ, περίπου 5.700 σπίτια και καταστήματα έχουν καταστραφεί.

Οι προσπάθειες των πυροσβεστών ενδέχεται να δυσκολέψουν εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που άρχισαν να πνέουν από το βράδυ, με ταχύτητα που έφτανε έως τα 72 χιλιόμετρα την ώρα.

Χθες το απόγευμα οι αρχές επιβεβαίωσαν εξάλλου τον θάνατο 32 ανθρώπων. Ωστόσο αργότερα πολλά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν τον θάνατο ενός εφήβου στην κομητεία Μεντοσίνο, ανεβάζοντας τον απολογισμό στους 33 νεκρούς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ