ΚΟΣΜΟΣ

Αποκάλυψη: Η διαβόητη «Λευκή Χήρα» σχεδίαζε τη δολοφονία της Βασίλισσας Ελισάβετ

Αποκάλυψη: Η διαβόητη «Λευκή Χήρα» σχεδίαζε τη δολοφονία της Βασίλισσας Ελισάβετ

Προσπάθησε να στρατολογήσει εργαζόμενο στην Pizza Express για να κατασκευάσει τη βόμβα

Να δολοφονήσει τη Βασίλισσα Ελισάβετ φέρεται να σχεδίαζε η τζιχαντίστρια Σάλι Τζόουνς η οποία σκοτώθηκε μαζί με τον 12χρονο γιο της σε επιδρομή μη επανδρωμένου αεροσκάφους στη Συρία.

Η διαβόητη «Λευκή Χήρα» στρατολογούσε μέσω Διαδικτύου υποψήφιους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους. Μάλιστα, προσπάθησε να στρατολογήσει έναν εργαζόμενο στην Pizza Express για να δολοφονήσει την Βασίλισσα Ελισάβετ.

Σκόπευε να «χτυπήσει» τον Αύγουστο του 2015 στην εκδήλωση για τη συμπλήρωση των 70 ετών από τη νίκη επί της Ιαπωνίας στο Λονδίνο όπου παρούσα θα ήταν και η Βασίλισσα.

tzi

Για να φέρει σε πέρας το σχέδιό της προσέγγισε τον Άνταμ μέσω διαδικτύου, για να τον πείσει να δολοφονήσει τη Βασίλισσα, όπως μεταδίδει η βρετανική Sun. Ο Άνταμ υποστηρίζει πως εμφανίστηκε ως 19χρονη γυναίκα με το όνομα Ιζντιχάρ στο διαδίκτυο, καθώς στόχος του ήταν να εκθέσει την Τζόουνς.

«Ήταν απελπισμένη να με πείσει να κάνω την επίθεση στην εκδήλωση όπου επρόκειτο να είναι παρούσα η Βασίλισσα», είπε ο 19χρονος.

«Μου έστειλε συμβουλές για την κατασκευή βόμβας και θα με έφερνε σε επαφή με τζιχαντίστριες στη Βρετανία», πρόσθεσε. Σύμφωνα με τον Άνταμ, ήθελε να φτιάξει μια βόμβα ίδια με εκείνες που χρησιμοποίησαν στον Μαραθώνιο της Βοστώνης. Του ζήτησε να της στείλει και τις αποδείξεις για τα υλικά που είχε αγοράσει.

«Ήταν τρομακτικό κάποιες στιγμές. Όταν συνειδητοποιήσαμε τι σχεδίαζε, παραδώσαμε όλο το υλικό στις Αρχές», υποστήριξε ο 19χρονος.

Σχετικές ειδήσεις