ΚΟΣΜΟΣ

Έξαλλος ο Ερντογάν με πανό της Γαλατασαράι (pic)

Έξαλλος ο Ερντογάν με πανό της Γαλατασαράι (pic)

«Κόκκινο πανί» για τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έγινε η ποδοσφαιρική ομάδα της Γαλατασαράι, εξαιτίας ενός πανό που σήκωσαν οπαδοί της στο ντέρμπι της Κυριακής (22/10/2017) κόντρα στη Φενερμπαχτσέ.

Στο πανό, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, απεικονιζόταν ο γνωστός ηθοποιός, Σιλβέστερ Σταλόνε στον ρόλο του θρυλικού μποξέρ «Ρόκι Μπαλμπόα», με μηνύματα όπως «Ξεσηκωθείτε» και «Φαίνονται μεγάλοι, γιατί είσαι γονατιστός».

Τα μηνύματα του πανό προκαλέσαν την οργή της τουρκικής κυβέρνησης, με τον πρωθυπουργό, Μπιναλί Γιλντιρίμ, να ζητά κατ’ εντολήν του Ερντογάν έρευνα. Σύμφωνα με το τουρκικό καθεστώς, το πανό της Γαλατασαράι παρέπεμπε σε σύνθημα του ανίερου εχθρού του Τούρκου προέδρου, του Φετουλάχ Γκιουλέν και σε συγκεκριμένα σε ένα ποίημα που είχε απαγγείλει προ καιρού και κατέληγε με τον στίχο «Ξεσηκώσου, Σακάρια (σ.σ. επαρχία της βορειοδυτικής Τουρκίας)».

«Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα νομικά μέσα ενάντια σε κάθε θεσμό, πρόσωπο και λογαριασμό στα social media που προσπάθησε να βάλει το όνομα της Γαλατασαράι δίπλα σε εκείνο του ηγέτη της απάνθρωπης τρομοκρατικής οργάνωσης, χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία το πανό», ήταν η απάντηση, σε σκληρό ύφος, της Γαλατασαράι στον «Σουλτάνο».

Σχετικές ειδήσεις