ΚΟΣΜΟΣ

Τύμπανα πολέμου: Η Βόρεια Κορέα απειλεί με νέα πυρηνική δοκιμή

Τύμπανα πολέμου: Η Βόρεια Κορέα απειλεί με νέα πυρηνική δοκιμή

Βόρεια Κορέα | Βόμβα υδρογόνου: Σε τεντωμένο σχοινί κινούνται πλέον οι σχέσεις ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και την Πιονγκγιάνγκ, μετά και τις προειδοποιήσεις ανώτερου αξιωματούχου της Βόρειας Κορέας ότι «ο κόσμος θα πρέπει λάβει στην κυριολεξία την απειλή για τη δοκιμή ενός νέου πυρηνικού όπλου»

«ΠΑΡΤΕ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΜΒΑ ΥΔΡΟΓΟΝΟΥ» - ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ Ο ΕΒΔΟΜΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΣΤΟΛΟΣ ΣΤΟΝ ΕΙΡΗΝΙΚΟ

Σε αποκλειστική συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, ο Ρι Γιονγκ Πιλ, ξεκαθάρισε πως η Πιονγκγιάνγκ δεν πρόκειται να υπαναχωρήσει στις προειδοποιήσεις της, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η Βόρεια Κορέα πάντοτε κάνει τα λόγια της πράξη».

«Ο υπουργός Εξωτερικών (σ.σ. της Β. Κορέας) γνωρίζει πολύ καλά τις προθέσεις του ανώτατου αρχηγού μας, επομένως πιστεύω ότι θα πρέπει να λάβετε στην κυριολεξία τα λόγια του», πρόσθεσε ο Βορειοκορεάτης αξιωματούχος.

Υπενθυμίζεται πως το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν είχε προχωρήσει στις αρχές Σεπτεμβρίου στην έκτη κατά σειρά πυρηνική δοκιμή, υποστηρίζοντας ότι χρησιμοποίησε βόμβα υδρογόνου.

Ενισχύεται ο 7ος αμερικανικός Στόλος στον Ειρηνικό

Την ίδια στιγμή, δυο αεροπλανοφόρα του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, το USS «Theodore Roosevelt» και το USS «Nimitz», μαζί με τα συνοδευτικά σκάφη τους ενισχύουν τον 7ο Στόλο των ΗΠΑ στον Ειρηνικό Ωκεανό, λίγο πριν από την περιοδεία του Ντόναλντ Τραμπ στην ανατολική Ασία και με φόντο το τεταμένο κλίμα που επικρατεί στην κορεατική χερσόνησο.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, η Ουάσινγκτον κάνει μια επίδειξη πυγμής στο καθεστώς της Βόρειας Κορέας, τη στιγμή που οι συμμαχικές χώρες των ΗΠΑ, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα ξεκινούν ευρείας κλίμακας ναυτικές ασκήσεις κοντά στον 38ο παράλληλο.

Σημειώνεται πως ο 7ος Στόλος των ΗΠΑ υποστηρίζεται ήδη από το αεροπλανοφόρο USS «Ronald Reagan» και όλα πλέον δείχνουν ότι η κυβέρνηση Τραμπ θέλει να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα στον ολοένα και πιο προκλητικό Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος απειλεί με πυρηνική επίθεση εναντίον της νήσου Γκουάμ, στον Ειρηνικό.

Σχετικές ειδήσεις