ΚΟΣΜΟΣ

Τρομοκρατική επίθεση Μανχάταν: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά το μακελειό

Τρομοκρατική επίθεση Μανχάταν: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά το μακελειό

Προσοχή σκληρές εικόνες - Το βίντεο δείχνει ανθρώπους να κείτονται νεκροί ή τραυματισμένοι λίγα λεπτά μετά την επίθεση στο Μανχάταν

Ο 29χρονος Σαϊφούλο Σαΐποφ, αφού διένυσε μια απόσταση 1,2χλμ. με το φορτηγάκι του - αντιγράφοντας τακτική που έχουν χρησιμοποιήσει τζιχαντιστές σε Λονδίνο, Βερολίνο, Νίκαια και Βαρκελώνη - παρέσυρε και σκότωσε οχτώ ανθρώπους.

Ο οδηγός του μικρού φορτηγού, άφησε ένα χειρόγραφο μήνυμα στο οποίο δηλώνει πίστη στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, έκαναν γνωστό στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης πηγές στις υπηρεσίες που χειρίζονται την υπόθεση.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν αυτό το μήνυμα, που έχει συνταχθεί στα αραβικά, στο όχημα του 29χρονου, διευκρίνισαν μιλώντας στους New York Times δύο αξιωματουχοι των δυνάμεων της τάξης που ζήτησαν να μην κατονομασθούν. Δύο άλλες πηγές δήλωσαν πάντως στη νεοϋορκέζικη εφημερίδα πως τίποτε δεν επιτρέπει σ' αυτό το στάδιο να υποστηρίξει κανείς ότι υπάρχει άμεση σχέση ανάμεσα στον δράστη και την τζιχαντιστική οργάνωση και πρόσθεσαν πως μάλλον «εμπνεύσθηκε» από την οργάνωση.

Μια σημαία του Ισλαμικού Κράτους λέγεται επίσης ότι βρέθηκε μέσα στο αυτοκίνητο του 29χρονου Ουζμπέκου οδηγού, δήλωσαν ανώνυμες πηγές στη New York Post, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Λίγα δευτερόλεπτα μετά τη φονική επίθεση, στον ποδηλατόδρομο βρίσκονται τα άψυχα κορμιά των θυμάτων του τρομοκράτη μαζί με τα διαλυμένα ποδήλατά τους ενώ ορισμένοι από τους αυτόπτες μάρτυρες προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες.

Διαβάστε εδώ ποιος είναι ο μακελάρης που σκόρπισε το θάνατο μακελάρης που σκόρπισε το θάνατο

Προσοχή σκληρό βίντεο!

Διαβάστε εδώ τις ανατριχιαστικές μαρτυρίες από το μακελειό

Σχετικές ειδήσεις