ΚΟΣΜΟΣ

Κι όμως! Αυτή η χώρα απαγορεύει το ανώνυμο σερφάρισμα στο Διαδίκτυο

Κι όμως! Αυτή η χώρα απαγορεύει το ανώνυμο σερφάρισμα στο Διαδίκτυο

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει η απόφαση μιας από τις μεγαλύτερες χώρες του πλανήτη να απαγορεύσει οριστικά και μάλιστα με ένα ιδιαίτερα αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο το ανώνυμο σερφάρισμα των χρηστών στο Internet.

Ο λόγος για τη Ρωσία, η οποία, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Moscow Times, έθεσε σε αφορμή το νομοσχέδιο για την αμετάκλητη απαγόρευση των Εικονικών Ιδιωτικών Δικτύων (Virtual Private Networks – VPN).

Αυτό, πρακτικά, σημαίνει πως οι χρήστες δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε διαδικτυακές υπηρεσίες, οι οποίες αντικαθιστούν τη διεύθυνση IP (Internet Protocol) κρύβοντας τη φυσική τοποθεσία τους.

Βάσει της νέας νομοθεσίας, η οποία είχε εισαχθεί στη ρωσική Δούμα τον περασμένο Ιούλιο, όλες οι ιστοσελίδες που παρέχουν υπηρεσίες VPN στους χρήστες οφείλουν στο εξής να εγγράφονται στο εποπτικό όργανο Roskomnadzor, μια κρατική υπηρεσία που ελέγχει τη δραστηριότητα των ΜΜΕ και των χρηστών του Διαδικτύου στη Ρωσία.

Εάν αυτές οι ιστοσελίδες δεν συμμορφωθούν με το νέο νόμο, τότε μέσα σε 24 ώρες θα μπλοκάρεται η πρόσβασή τους στο Διαδίκτυο.

Σχετικές ειδήσεις