ΚΟΣΜΟΣ

Ο τρομοκράτης που αιματοκύλησε το Μανχάταν δηλώνει περήφανος για το μακελειό

Ο τρομοκράτης που αιματοκύλησε το Μανχάταν δηλώνει περήφανος για το μακελειό

Ο 29χρονος Ουζμπέκος, που «θέρισε» 8 ανθρώπους στην καρδιά του Μανχάταν, ξυπνώντας από την επέμβαση στην οποία υπεβλήθη, δήλωσε περήφανος για το τρομοκρατικό χτύπημα!

Ο 29ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΚΕΛΑΡΗΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ «ΚΑΡΔΙΑ» ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ – ΤΙ ΑΝΕΦΕΡΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ

Ξυπνώντας από το κώμα ο μοναχικός λύκος Σαϊφουλό Χαμπιμπουλάεβιτς Σαΐποφ δεν φάνηκε στιγμή μετανιωμένος για το μακελειό που είχε προκαλέσει μερικές ώρες πριν.

45E3FE3000000578 5038871 Saidpov is reportedly seen here holding his two fake guns after a 22 1509539780377

Μάλιστα, σύμφωνα με τα αμερικανικά Μέσα, ο 29χρονος, που δέχθηκε σφαίρα στην κοιλιακή χώρα από αστυνομικό που έσπευσε να τον εξουδετερώσει, μετά την εγχείρηση δήλωσε περήφανος για όσα έκανε!

Ο τρομοκράτης θέρισε με το φορτηγάκι του 8 άτομα και ακολούθως έπεσε πάνω σε σχολικό λεωφορείο, τραυματίζοντας άλλα τέσσερα άτομα, πριν κατέβει από το όχημα και ανοίξει πυρ εναντίον των αστυνομικών, φωνάζοντας «ο Αλλάχ είναι μεγάλος». Ένας από τους αστυνομικούς που έσπευσαν να τον εξουδετερώσουν, κατάφερε να τον τραυματίσει και να τον συλλάβει.

Ριζοσπαστικοποιήθηκε στις ΗΠΑ

Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας στη Νέα Υόρκη, ο μακελάρης στην κατάθεση που έδωσε, δήλωσε ότι ριζοσπαστικοποιήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς πριν δεν είχε καμία σχέση ή επαφή με το Ισλαμικό Κράτος και τα ισλαμιστικά δίκτυα των τζιχαντιστών.

Ο Σαΐποφ ήταν ένας Ουζμπέκος μετανάστης, οδηγός στο επάγγελμα, ο οποίος εξασφάλισε πράσινη κάρτα στις ΗΠΑ μέσω του συστήματος κλήρωσης που καθιερώθηκε τα προηγούμενα χρόνια από τον Λευκό Οίκο. Το 2010, όταν αφίχθη στις Ηνωμένες Πολιτείες, είχε μαζί του τη σύζυγο και το παιδί του και βάσει του ελέγχου που είχε γίνει, δεν είχε καμία σχέση με τρομοκρατικές οργανώσεις.

Στους αστυνομικούς δήλωσε ότι στην αρχή επιχείρησε να βελτιώσει τα αγγλικά του και να εξασφαλίσει μία μόνιμη εργασία, πριν ενταχθεί στο τρομοκρατικό δίκτυο.

manxatan copy

Προετοίμαζε για εβδομάδες την επίθεσή του

Ο υπαρχηγός της αστυνομίας της Νέας Υόρκης Τζον Μίλερ που κατονόμασε σήμερα τον δράστη της επίθεσης στη Νέα Υόρκη δήλωσε ότι ο τρομοκράτγης προετοίμαζε την επίθεση εδώ και πολλές εβδομάδες και φαίνεται πως διέπραξε το χτύπημα «στο όνομα του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους».

45E0D6C200000578 5038871 Shattered bicycles are seen here on the West Side Highway bike p a 30 1509539797011

Ο ύποπτος νοίκιασε το φορτηγάκι του στο Νιου Τζέρσεϊ, μία ώρα πριν από την επίθεση. Στο εσωτερικό του οχήματος βρέθηκαν πολλά μαχαίρια, ενώ τα σημειώματα που βρήκαν οι αρχές ήταν γραμμένα στην αραβική γλώσσα. Σε αυτά αναγραφόταν το μήνυμα το Ισλαμικό Κράτος «θα αντέξει για πάντα».

Δήμαρχος Νέας Υόρκης: Δεν υπάρχει άλλη απειλή

Οι αρχές της Νέας Υόρκης δεν θεωρούν ότι υπάρχει κάποια επιπρόσθετη, συγκεκριμένη ή αξιόπιστη απειλή εναντίον της πόλης, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο.

Ο δήμαρχος είπε ότι ο μαραθώνιος που ήταν προγραμματισμένος για την Κυριακή στην πόλη θα διεξαχθεί κανονικά αλλά τα μέτρα ασφαλείας θα είναι ενισχυμένα.

«Προχωράμε μπροστά και περιμένουμε με ανυπομονησία τον μαραθώνιο της Κυριακής. Θα διεξαχθεί όπως είναι προγραμματισμένος (...) Θα υπάρχουν μέτρα προστασίας, όπως πάντα, και θα λάβουμε και επιπλέον μέτρα ασφαλείας», είπε ο ντε Μπλάσιο σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, μία ημέρα μετά την επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε οκτώ ανθρώπους.

Με πληροφορίες από Daily Mail, Αθηναϊκό Πρακτορείο

Σχετικές ειδήσεις