ΚΟΣΜΟΣ

Υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης συγκλονίζει την Ιταλία - Στο στόχαστρο ο Τορνατόρε

Υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης συγκλονίζει την Ιταλία - Στο στόχαστρο ο Τορνατόρε

Δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου αναφέρουν μιά νέα υπόθεση που πιθανόν επεκτείνει το σκάνδαλο των σεξουαλικών επιθέσεων και παρενοχλήσεων σε βάρος γυναικών και στον χώρο του ιταλικού κινηματογράφου.

Η ηθοποιός και τηλεπαρουσιάστρια Μιριάνα Τρεβιζάν δήλωσε στην ιταλική έκδοση του περιοδικού Vanity Fair ότι υπέστη παρενόχληση από τον γνωστό Ιταλό σκηνοθέτη Τζουζέπε Τορνατόρε.

«Ήταν μια πρώτη συνάντηση ενόψει των γυρισμάτων του έργου "Ο θρύλος του 1900"», δήλωσε η ηθοποιός και πρόσθεσε:

«Μετά από μια ήρεμη συζήτηση για το φιλμ, όταν ήμασταν έτοιμοι να χαιρετηθούμε, ο σκηνοθέτης μου ζήτησε να βγούμε μαζί το βράδυ, για να φάμε πίτσα. Εγώ απάντησα ότι είχα ήδη μια υποχρέωση και σηκώθηκα για να φύγω. Με ακολούθησε μέχρι την πόρτα, με ακούμπησε στον τοίχο και άρχισε να με φιλάει στον λαιμό και στα αυτιά, με τα χέρια στο στήθος μου και με αρκετά επιθετικό τρόπο. Κατάφερα να ελευθερωθώ και έφυγα τρέχοντας».

Η 44χρονη σήμερα ηθοποιός δήλωσε επίσης ότι «είχε μπει στο γραφείο αισθανόμενη σχεδόν πριγκίπισσα, ένα βήμα πριν από ένα όνειρο που μπορούσε να γίνει πραγματικότητα» αλλά, στην συνέχεια «έφυγε νιώθοντας τρομερά άσχημα».

Η Τρεβιζάν, αναφέρει η εφημερίδα Corriere della Sera, θυμάται πως «όταν μπήκε στο γραφείο ο σκηνοθέτης είχε ένα βλέμμα γοητευμένο», ενώ «όταν η ίδια αποφάσισε να φύγει το βλέμμα του ήταν γεμάτο μίσος».

Ο Ιταλός σκηνοθέτης βραβευμένος με Όσκαρ, διέψευσε την καταγγελία και σε δήλωσή του υπογράμμισε:

«Με γεμίζει ευχαρίστηση το ότι μια νέα γυναίκα με θυμάται μετά από τόσα χρόνια. Εγώ ενθυμούμαι μόνον μια συνάντηση σε αρμονικό κλίμα. Κατά συνέπεια απορρίπτω τους υπαινιγμούς σε βάρος μου και επιφυλάσσομαι να υπερασπιστώ την εντιμότητά μου στον κατάλληλο χώρο».

ΑΠΕ

Σχετικές ειδήσεις