ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό Τέξας: Οι «ήρωες» που σταμάτησαν το μακελάρη από το να θερίσει κι άλλες ζωές

Μακελειό Τέξας: Οι «ήρωες» που σταμάτησαν το μακελάρη από το να θερίσει κι άλλες ζωές

Σε σοκ εξακολουθούν να βρίσκονται οι κάτοικοι του Τέξας που θρηνούν 26 ανθρώπους που δολοφονήθηκαν μέσα σε εκκλησία από τον 26χρονο Ντέβιν Κέλεϊ, ο οποίος άνοιξε πυρ αδιακρίτως μέσα στην εκκλησία, την ώρα της λειτουργίας.

Ο 26χρονος Ντέβιν Κέλεϊ, που διψούσε για αίμα, ήθελε να σκοτώσει όσους περισσότερους μπορούσε, όμως ο 55χρονος Στίβεν Γουίλφορντ, κάτοικος της πόλης Sutherland Springs κατάφερε να τον σταματήσει.

Ο Γουίλφορντ, σύμφωνα με τοπικό διευθυντή δημόσιας ασφάλειας του Τέξας, μόλις είδε τον 26χρονο να φεύγει από τον τόπο του εγκλήματος «πήρε την καραμπίνα του και πυροβόλησε προς το μέρος του».

foto texas new2

Ο 55χρονος που σταμάτησε το δράστη

Σύμφωνα με τα διεθνή Μέσα η κόρη του 55χρονου «ήρωα», όπως τον αποκαλούν πια, τον ειδοποίησε για το μακελειό. Αν και, όπως λένε κάτοικοι της περιοχής, ο Γουίλφορντ δεν είχε στρατιωτική εκπαίδευση, εντούτοις είναι άριστος στο σημάδι και γι' αυτό όταν ήρθε «πρόσωπο με πρόσωπο» με τον μακελάρη δεν δίστασε να τον πυροβολήσει.

Όπως αναφέρει, μάλιστα η Mirror, ο 55χρονος κατάφερε να πυροβολήσει τον μακελάρη στα πλευρά, σε εκείνο το σημείο που δεν προστατευόταν από το αλεξίσφαιρο που φορούσε.

Αντιμέτωπος με τον μακελάρη βρέθηκε και ο Τζόνι Λάγκεντορφ, οποίος έτυχε να συναντήσει τον Γουίλφορντ, ενώ βρισκόταν στο αυτοκίνητό του.

Όπως περιέγραψε σε ανάρτησή της στο Facebook η φίλη του Λάγκεντορφ, «οι δύο τους ανέβηκαν στο αγροτικό και κυνήγησαν τον άρρωστο μέχρι να τον φτάσουν οι αστυνομικοί».

Ο ίδιος ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι έτρεχε με 152χλμ./ώρα για να φτάσει το όχημα του 26χρονου μακελάρη, ενώ παράλληλα ο Γουίλφορντ προσπαθούσε να το «χτυπήσει».

Η καταδίωξη τελείωσε όταν ο Κέλεϊ έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και βγήκε εκτός δρόμου. Σήμερα έγινε γνωστό ότι ο μακελάρης αυτοκτόνησε μετά το τρακάρισμα.

Το χρονικό του μακελειού

Περίπου στις 11:20 το πρωί της Κυριακής τοπική ώρα (19:20 ώρα Ελλάδας), ένας «λευκός άνδρας είκοσι ως τριάντα ετών», «ντυμένος στα μαύρα», εφοδιασμένος με τουφέκι εφόδου, μπήκε στην Πρώτη Εκκλησία Βαπτιστών του Σάδερλαντ Σπρινγκς, μιας αγροτικής κοινότητας στο Τέξας, κι άνοιξε πυρ, ανέφεραν οι τοπικές αρχές.

Συνέχιζε να σκοτώνει τους ανθρώπους που βρίσκονταν μέσα στην εκκλησία ώσπου ένας κάτοικος του έριξε με καραμπίνα. Ο δράστης άφησε να πέσει το τουφέκι του και τράπηκε σε φυγή. Βρέθηκε λίγη ώρα αργότερα νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του, χωρίς να έχει γίνει ακόμη σαφές εάν αυτοκτόνησε ή εάν υπέκυψε στα τραύματά του από τα πυρά του κατοίκου που πυροβόλησε εναντίον του. Μέσα στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν πολλά ακόμη όπλα.

Τα θύματά του ήταν από 5 ως 72 ετών, σύμφωνα με την αστυνομία. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι η 14χρονη κόρη του πάστορα της εκκλησίας, ανέφερε η οικογένεια του ιερωμένου σε αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα. Ο πάστορας απουσίαζε την ώρα που διαπράχθηκε η επίθεση.

Οι αρχές δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα την ταυτότητα του δράστη και λένε ότι τα κίνητρά του παραμένουν άγνωστα σε αυτό το στάδιο. Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ που επικαλέστηκαν πηγές προσκείμενες στην αστυνομία, επρόκειτο για τον Ντέβιν Πάτρικ Κέλι, έναν 26χρονο πρώην στρατιωτικό ο οποίος αποτάχθηκε από την Πολεμική Αεροπορία αφού πέρασε από στρατοδικείο το 2014. Ο Κέλι ζούσε στην περιφέρεια του Σαν Αντόνιο, μια από τις μεγαλουπόλεις του Τέξας, περίπου πενήντα χιλιόμετρα από το Σάδερλαντ Σπρινγκς.

AAAMkoW copy

Η σελίδα του Κέλι στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook έχει διαγραφεί, αλλά αποθηκευμένες εικόνες από το προφίλ του σε αυτόν τον εικονίζουν να ποζάρει με δυο μικρά παιδιά. Άλλη μια φωτογραφία τον εικονίζει να κρατάει ένα τουφέκι εφόδου με τη λεζάντα «είναι μια κακιά σκύλα», που έγραψε ο ίδιος, αναφερόμενος στο όπλο.

Σχετικές ειδήσεις