ΚΟΣΜΟΣ

Τέξας: Ο μακελάρης το είχε σκάσει από ψυχιατρική κλινική - Σοκάρουν οι μαρτυρίες επιζώντων

Τέξας: Ο μακελάρης το είχε σκάσει από ψυχιατρική κλινική - Σοκάρουν οι μαρτυρίες επιζώντων

Νέα στοιχεία βγαίνουν στην επιφάνεια για τη δράση του μακελάρη, ο οποίος σκότωσε με αυτόματο όπλο 26 ανθρώπουςστην εκκλησία των Βαπτιστών στο Τέξας

Ο Devin Kelley είχε αποδράσει από ψυχιατρική κλινική το 2012 και από τότε οι αμερικανικές Αρχές δεν τον είχαν αναζητήσει, όπως μεταδίδει η Daily Mail.

Πιο συγκεκριμένα, ο Kelley νοσηλευόταν στο Peak Behavioral Health Services, στη Σάντα Τερέζα, του Νιου Μέξικο, σε απόσταση περίπου 160 χιλιομέτρων από το σπίτι του. Ο άνθρωπος που επιβεβαίωσε την πληροφορία δήλωσε ότι ο δράστης «υπέφερε από έντονες ψυχικές διαταραχές» και αποτελούσε «κίνδυνο για τον εαυτό του και τους άλλους».

Παράλληλα, το FBI έχει ξεκινήσει τη διαδικασία ξεκλειδώματος του κινητού του, προκειμένου να διαπιστώσει περισσότερα στοιχεία για τη δολοφονική του δράση και το πώς την οργάνωσε.

Σοκάρουν οι μαρτυρίες των επιζώντων του μακελειού

«Από το πουθενά, σφαίρες άρχισαν να μπαίνουν στην εκκλησία από τα παράθυρα» είπε ο Ντέιβιντ Μπράουν, μιλώντας στο CNN. «Τα τζάμια έσπασαν και σφαίρες πετούσαν» τόνισε ο ίδιος, που είπε παράλληλα ότι η μητέρα του καθόταν στο πίσω μέρος της εκκλησίας.

Σύμφωνα με το CNN, ο Kelley «γάζωσε» με 450 σφαίρες την εκκλησία από έξω για να σκοτώσει τους περίπου 50 πιστούς που βρίσκονταν εκείνη την ώρα εκεί. Η Ροζάν Σόλις καθόταν κοντά στην είσοδο. «Όλοι άρχισαν να ουρλιάζουν, να φωνάζουν» είπε η Σόλις, μιλώντας στο δίκτυο KSAT. «Έπεσαν όλοι στο έδαφος, προσπαθούσαν να βρουν κάπου να κρυφτούν. Πυροβολούσε συνέχεια» είπε η γυναίκα.

Ο σύζυγoς της Σόλις, Χοακίν Ραμίρεζ, δήλωσε ότι δεν μπορούσαν όλοι όσοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην εκκλησία να κάνουν ησυχία. «Τα παιδιά έκλαιγαν ασταμάτητα. Οπότε ο ένοπλος τα βρήκε και τα εκτέλεσε» αποκάλυψε ο ίδιος.

Σχετικές ειδήσεις